Nyheter
Belysning

Raske leveranser

Alltid prisgaranti

Åpent kjøp i 30 dager

Sengehimler

Lag et koselig soverom med en fin sengehimmel. Utvalget her hos Rum21 inneholder sengehimler i herlige tekstiler og fargenyanser, som grått, hvitt, gult og lilla. Materialene kan vaskes, og holder seg fine over lang tid.

Viser 0 produkter

InneholdSengehimmel for alle aldre

Sengehimmel ble trendy allerede på 1600-tallet, og har siden da skapt en følelse av luksus og drømmer på mange soverom. De myke tekstilene bryter opp rommets kantede form når de draperes over sengen, og gir en romantisk touch. 

I dag forbinder mange sengehimler med barn, men de passer like godt i de voksnes soverom. En sengehimmel har ikke bare praktiske fordeler, som å dempe lyd og stenge ute lys. Den er en dekorativ detalj og kan forsterke en bestemt innredningsstil. Du kan henge den opp på ulike måter og med valg av materialer og farger, skape mange forskjellig uttrykk på soverommet.

Koseligere barnerom med sengehimmel

Sengehimmel har blitt en populær innredningsdetalj på barnerommet, enten plassert over hodeenden på sengen eller som en innramming av sprinkelsengen. En sengehimmel skaper et rolig miljø for barnet, og det blir enklere å falle til ro og føle seg trygg. Ikke bare blir det mørkere og mer stille, men det fungerer også som en praktisk avskjerming fra resten av rommet. Noe som kan være nyttig om flere barn deler rom. Trenger du en sengehimmel som kan flyttes? Da kan du kjøpe sengehimmel med stativ eller eventuelt metallramme, som er enkel å flytte dit du vil. 

Det er ingen regel som sier at en sengehimmel må monteres over sengen. Den kan henges i et hjørne i barnerommet, med puter og pledd på gulvet. Et koselig hjørne for lesestunden, eller en fin hytte å leke i. Velg en sengehimmel i tykk fløyel, og dekorer med lysslynger for å få det ekstra koselig. 

Fem sengehimler for en voksen innredning

Det finnes mange måter å innrede med en sengehimmel på, spesielt for en voksen stil. Her kommer noen tips for hvordan du kan ordne en sengehimmel som passer deg. Like anvendelig for dobbeltsenger og kingsize-senger. 

- Sengehimmel for skråtak. De fleste ferdige sengehimlene man kjøper er ikke designet for skråtak. Ved hjelp av stenger og tøy tilpasser du opphengingen etter takets vinkel. Du kan også feste tøyet fra vegg til tak.

- Moderne og stilrent med lin. Er du ute etter en enkel, stilren og moderne look, kan du med fordel satse på lin i nøytral beige eller lys grå.

- Lyst og landlig med ren bomull. Match med sengeklær i lyse nyanser eller pudderaktig pastell, treverk, grønne planter og saueskinn. Da får du en riktig rustikk og landlig følelse.

- Ramm inn hele sengen. Heng tøyet i gardinskinner eller kroker i taket som en baldakin, eller draper det over en høy sengestolpe med bjelker. En enkel måte å ramme inn hele sengen med en sengehimmel på.

- Puddernyanser for bohemsk romantikk. En sengehimmel i ren tyll, pudderrosa nyanser eller gulltoner, gir en skikkelig romantisk og bohemsk følelse. Legg til lysslynger for å fullføre looken.