Nyheter
Belysning

Raske leveranser

Alltid prisgaranti

Åpent kjøp i 30 dager

Vekkerklokker

Er det vanskelig å komme seg opp om morgenen? En god vekkerklokke i et vakkert design kan være hjelpen du trenger. Her hos Rum21 finner du et stort utvalg av klokker i ulike modeller og farger. Vi har både analoge og digitale vekkerklokker. Våkne til riktig tid med våre flotte klokker, som du finner her på nettet.

Arne JacobsenPå lager
AJ Bordklokke Led Alarm LK, Hvit, 11cm
910 kr
Viser 7 produkter
Beige
Sort
Blå
Multi
Oransje
Hvit
Pris
900 kr
1 000 kr
1 100 kr
1 200 kr
1 300 kr

InneholdVekkerklokken - en hverdagshelt for syvsovere

Vekkerklokken - en hverdagshelt for de som sover tungt 

Det er ikke alltid like enkelt å komme seg opp om morgenen. Noen mennesker har en egen indre vekkerklokke, og våkner i tide helt av seg selv. Andre sover så tungt at de til stadighet forsover seg. Derfor kan man kalle vekkerklokken en ekte hverdagshelt. Den typen hverdagshelt, som noen ganger irriterer deg, men som du likevel er takknemlig for med tanke på at du kommer deg på skole og jobb til riktig tid. 

De aller fleste vekkerklokkene fungerer på samme måte. Du stiller inn hvilket tidspunkt du må stå opp på, og når tiden er der går alarmen av. Klokkene er derimot ikke like når det kommer til lyden på alarmen og designet. Noen kommer med snooze-funksjon, andre ikke. Uansett om du er voksen eller barn eller bruker snooze-funksjonen femten ganger før du står opp, finnes det en modell som passer for deg. 

Retro, moderne eller lekent design?

Dagens utvalg av vekkerklokker inneholder et hav av varianter, både med tanke på stil og utseende. Kanskje du liker utseendet på de klassiske analoge vekkerklokkene med bjeller og deres karakteristiske høye ringelyd? Eller foretrekker du noe mer moderne og stilrent, som en klokke i tre eller metall?

Kanskje foretrekker du en digital vekkerklokke med innebygget snooze-funksjon, slik at du kan slumre noen ekstra minutter før du står opp? Du finner disse i moderne og retro stil, og noen av modellene viser dagens dato eller har innebygget radio. Til barn finner du morsomme vekkerklokker formet som dyr, med morsomme motiver og i mange flotte farger. En liten analog vekkerklokke kan også være et nyttig verktøy når barna skal lære seg klokken. 

Det finnes også klokker som passer perfekt for deg som er skikkelig morgentrøtt. Disse kommer med lys, som simulerer soloppgangen. De lyser opp rommet ditt når alarmen ringer. Det gjør at det føles enklere å våkne. 

Tradisjonell vekkerklokke i stedet for alarmen på mobilen 

Studier viser at å være koblet opp på nettet døgnet rundt, har en negativ innvirkning på søvn og stressnivå. Likevel er det mange av oss som bruker alarmen på mobilen for å våkne om morgenen. Dette fungerer bra for noen, men ikke for alle. Forskning viser at det beste for god søvnkvalitet er å unngå skjermer, som TV, laptop og mobil, minst en time før leggetid. Søvnen forstyrres lett av mobilen lys, lyd og vibrering gjennom natten, selv om vi ikke er bevisste på det selv. For ikke å glemme hvor enkelt det er å bli liggende å scrolle på sosiale medier om du våkner i løpet av natten. Derfor er det en stor fordel å velge en stille vekkerklokke, hvor den eneste lyden er alarmen om morgenen.