Nyheter
Belysning

Raske leveranser

Alltid prisgaranti

Åpent kjøp i 30 dager

Sofaer

2-seters Sofaer3-seters sofaerHjørne- & DivansofaerModulsofaerSjeselonger & Dagsenger

Her finner du sofaene våre i ulike stiler og materialer. Vi har noe for ethvert hjem og enhver stil, uavhengig av om den er minimalistisk eller extravagant. Velg blant retro sofamodeller, komfortable modul-sofaer eller de aller siste trendene. De ulike sofaene kommer i materialer, som blant annet velour, fløyel og ull.

DecotiquePå lager
Le Grand Air 3-Seter Sofa Lin, Natural Blonde
16 793 kr
Viser 619 produkter
Beige
Sort
Blå
Brun
Grønn
Grå
Multi
Oransje
Rosa
Lilla
Rød
Hvit
Gul
Pris
3 000 kr
8 100 kr
22 000 kr
59 900 kr
Lengde
50 cm
100 cm
150 cm
200 cm
250 cm
300 cm
Bredde
100 cm
200 cm
300 cm
400 cm
Høyde
40 cm
60 cm
80 cm
100 cm
Dybde
50 cm
100 cm
150 cm
200 cm
250 cm
HAYBestillingsvare
Quilton 3,5-Setersofa Konfigurasjon 21 Høyre, Linara 216
54 300 kr

InneholdSofaen, familiens samlingspunkt

Sofaen - et samlingspunkt i hverdagen 

En god sofa er en trygg havn å søke tilflukt i, enten den befinner seg på hytta eller hjemme. Det er der du slapper av etter en lang arbeidsdag, nyter helgefreden eller henter deg inn etter en lang tur ute i naturen. Trenger barna et fristed, kan en liten sofa på barnerommet være løsningen. 

Det er viktig at sofaen er innbydende, ser bra ut og gir inspirasjon. Hvilken stil foretrekker du? Kontrasten er stor mellom en brun fløyelssofa i 50-tallsstil og, for eksempel, en frisk gul sofa med eikeføtter.

Hvilket design og hvor stor sofa trenger man? 

Hvilken type sofa som passer i hjemmet ditt avhenger av flere faktorer. Du bør begynne med å finne ut hvor mye plass du har til sofaen samt hvor mange sitteplasser du trenger. Deretter må du vurdere hvilket behov sofaen skal fylle til hverdags. Skal man kunne se på TV fra sofaen? Trenger du en sjeselong, eller skal du satse på en dyp sofa med høy rygg og puter med avtagbart trekk? Kan en puff være en løsning for enda flere sitteplasser? 

Kanskje vil du ha en Chesterfield-sofa i skinn, som gir en følelse av at stuen er en elegant lounge. Kanskje du er på jakt etter en hjørnesofa med oppbevaring? Velg sofa i farger som for eksempel hvit, grønn, beige, grå eller hva med lin? 

Innredningstips for din nye sofa

Ulike sofaer kan by på mye forskjellig med tanke på design og modeller. Når du imidlertid har fått sofaen hjem, skal den også kunne plasseres på en fin måte. Kanskje har du allerede en fin layout i stuen, med fast plass for sofaen. Hvis ikke, gir vi deg her noen smarte tommelfingerregler å holde seg til. 

- Plasser sofaen enten med ryggen mot en vegg eller midt i rommet. Plasseres den ute på gulvet, bør du stillel den slik at det er plass for et møbel bak sofaen. På den måten får sofaen en forankring, og rommet vil virke balansert. 

- En sofa med en sjeselong kan med fordel plasseres slik at sjeselongen er der hvor det er minst trafikk. På den måten unngår man at det blir kronglete når man skal gå til og fra sitteplassen. 

- 4/2/0-regelen er en regel som forteller hvordan du bør plassere sofaen på et teppe. Enten skal samtlige bein, halvparten av beina eller ingen av møbelets bein på teppet. Plasserer du en 2-seter eller 3-seter, som har ryggen mot veggen, skal disse ha enten de forreste beina eller ingen på teppet. Teppet skal uansett plasseres slik at man kan sette føttene på det når man sitter i sofaen. 

- Pass på å velge et sofabord som matcher sofaen i både stil og design. Er sofaen dyp og lav, kan et høyt bord være veldig upraktisk, og visa versa for en høy sofa.