Nyheter
Belysning

Raske leveranser

Alltid prisgaranti

Åpent kjøp i 30 dager

Drikkeglass

Et sett med fine drikkeglass er et must i ethvert hjem. Hos oss i Rum21 kan du finne store og små drikkeglass til alle anledninger, behov og personligheter.

Viser 0 produkter

InneholdDrikkeglass til alle anledninger

Har du noen gang hatt et favorittglass? Et som fikk drinken til å smake bedre, og som kjennes ekstra godt i hånden? Det er akkurat slik det rette drikkeglasset skal føles! Men hvilket drikkeglass som passer for deg, ja, det er et spørsmål om smak og preferanser.

Noen setter pris på drikkeglass som brukes mens man går, både på grunn av stilen og fordi det kan være praktisk. Andre vil absolutt ha runde, høye eller ekstra tynne krystallglass. I barnefamilier blir ofte tykke, stabile og slitesterke drikkeglass med rillede overflater satt pris på, fordi de er ekstra grepsvennlige. Behovene er rett og slett veldig forskjellige. 

Drikkeglass finnes derfor i mange forskjellige størrelser, farger, mønstre og former. Alt fra klassiske og tidløse design, som Iittalas Aino Aalto-serie eller de populære fargede Duraplex-glassene med 60-tallets retro-stil. Du finner selvfølgelig også rikelig med drikkeglass med en spennende, moderne årgang.

Glass eller krystall - hva bør du velge?

Det er ikke bare valg av design som er viktig når du skal velge drikkeglass. Et viktig aspekt handler også om glasskvalitet og materialer. Det er stor forskjell på vanlig glass og krystallglass. Hva som passer for deg, avhenger helt av hvilke behov du har.

Drikkeglass laget av vanlig glass, også kalt silikatglass eller brusglass, er det vi vanligvis bruker i hverdagen. Disse drikkeglassene er generelt holdbare, enkle å vedlikeholde og har en gunstigere pris sammenlignet med krystallglass. Derfor passer de godt som hverdagsglass, spesielt i en barnefamilie. Det som kan sees på som en ulempe med rent glass er at de er mindre gjennomsiktige enn krystallglass, og dermed av lavere kvalitet.

Krystallglass er preget av et vakkert og eksklusivt utseende, med tynne kanter, høy glans og transparens. Derfor er de veldig populære å bruke ved spesielle anledninger, som ved bryllup og fester. Krystallglass er generelt tyngre enn vanlig glass, og kan i noen tilfeller trenge mer forsiktig pleie.

Fem praktiske tips ved kjøp av drikkeglass

- Tenk over dine behov før du sammenligner ulike modeller. Da blir det lettere å velge.

- Se på tykkelse og vekt. Jo tykkere og mer herdet glassmaterialet er, jo mer holdbart er det. Vil du kunne ha både varm og kald drikke i glasset? Velg da drikkeglass av herdet, tykk glasskvalitet.

- Tynne og brede drikkeglass løfter aromaene og smakene til drinken. På samme måte vil et høyt og smalt glass bevare karbondioksidboblene lenger enn et bredt og lavt glass.

- Formen på drikkeglasset påvirker din opplevelse av smak og aroma. Designet spiller også en rolle for helhetsinntrykket av borddekkingen rent estetisk. Velg glass som du synes er fine og som passer din livsstil. Glem heller ikke at glasset skal være behagelig å holde i og drikke fra.

- Går du tom for plass i kjøkkenskapene dine? Velg drikkeglass som du kan stable!