Nyheter
Belysning

Charles & Ray Eames

Vitra
Charles og Ray Eames er blant de viktigste amerikanske designerne på 1900-tallet. De står bak designklassiker som Hang it All og Housebird som produseres av Vitra. Foruten møbler og interiør på merittlisten, har paret studert både arkitektur og kunst.
Viser 16 produkter
Sort
Brun
Grønn
Rosa
Rød
Hvit
Tre
VitraPå lager
Eames Elephant Small Leketøy, Deep black
1 150 kr
Kleshengere fra Vitra
Hang it all

InneholdParet Eames og Vitra

Paret Charles og Ray Eames

Charles Eames ble født i 1907 i St. Louis, Missouri, studerte arkitektur ved universitetet i Washington og designet hus og kirker i samarbeid med forskjellige partnere. I 1940 vant han og Eero Saarinen førsteplass i konkurransen Organic Design i Home Furnishings arrangert av Museum of Modern Arts (MoMA). Det samme året ble Eames sjef for industridesignavdelingen på Cranbrook Academy of Art.

Ray Kaiser ble født i 1912, gikk på Bennett College i Millbrook, New York, og studerte kunst ved Hans Hofmann School of Fine Arts frem til 1937. Hun startet Cranbrook Academy of Art i 1940. Ray og Charles ble et par og giftet seg i 1941. Ray var filmregissør, arkitekt og designer og startet sitt samarbeid med Charles i 1944.

Paret flyttet til Los Angeles og startet å eksperimentere med teknikker for tredimensjonal støping av kryssfiner. Målet var å lage komfortable stoler til en overkommelig pris. Siden krigen avbrøt arbeidet, startet Charles og Ray i stedet å designe og utvikle beinskinner laget av kryssfiner som siden ble produsert i store mengder for det Amerikanske forsvaret.

Eames og Vitra

I 1946 stilte de ut møblene sine, som på den tiden ble ansett som eksperimentelle og forut for sin tid på MoMA. Herman Miller Company startet deretter å produsere Eames møbler. I 1957 signerte Vitra en lisensavtale med Herman Miller og startet å produsere Eames design for Europa og Midt-Østen. Charles og Ray Eames sin dype innflytelse hos Vitra er varig og det var møblene deres som førte Vitra til møbeldesignets verden. Det var møtet med arbeidet deres som fikk selskapet i gang som møbelprodusent. Selv i dag fortsetter Eames sin designfilosofi å forme selskapets mål, verdier og fokus i stor grad. I dag driver parets etterkommere Eames Office og tar seg av alle spørsmål knyttet til produksjonen av Eames sitt design. Vitra er den eneste autoriserte produsenten av Eames-produkter for Europa og Midtøsten. Når du eier et Eames-produkt laget av Vitra, så vet du at den er original.

Belysning Møbler Hagemøbler Innredning Tekstil Tepper Servering Barn Jul Nyheter null null Inspirasjon Varemerker Designere Gavekort Gift Guide null null Kundeservice Om Rum21 Kundeservice null