Nyheter
Belysning

Greta Grossman

Greta Magnusson Grossman (1906-1999) var en svensk designer fra Helsingborg. Hun studerte ved Konstfack i Stockholm og i 1933 ble hun den første kvinnen som vant en møbelpris av Svenska slöjdföreningen. Det samme året startet hun designfirmaet Studio i Stockholm hvor hun designet møbler og interiørdetaljer. I 1940 flyttet hun sammen med mannen sin, jazzmusikeren Billy Grossman, til USA og opprettet sin egen butikk på Rhodeo Drive i California, hvor hun designet og solgte møbler, lamper, interiørartikler. Grossman fikk sin store suksess i USA og det var der hun designet lampen Grasshopper som ble hennes mest kjente design. I dag selges to lampeserier av Grossman, Grasshopper og Cobra, som ny produksjon hos danske GUBI.
Viser 23 produkter
Sort
Blå
Brun
Grå
Rød
Hvit
GUBIPå lager
Kampanje
-42%
Gräshoppa Pendel, Glossy Alabaster White
2 395 kr4 099 kr

InneholdGreta M. Grossman - Startskuddet for "skandinavisk moderne"

Greta M. Grossman ble født i 1906 i Helsingborg, Sverige. Grossman utdannet seg på Konstfack og deretter startet hun designfirmaet Studio på Stureplan i Stockholm der hun solgte både møbler og belysning. Grossman var den første kvinnelige designeren som vant en møbeldesignpris av den svenske håndverksforeningen i 1933. I 1940 flyttet Greta med mannen til USA og ble anerkjent for arkitektkunnskapene sine. Greta ble omtalt for å kunne designe hus på vanskelige tomter, hun ble også omtalt i "Arts & Architecture". Samme år startet Greta opp en butikk på den kjente gaten Rhodeo Drive i Los Angeles. Der solgte hun svenske møbler og belysning med en moderne touch og hun var en av de første til å gjøre "skandinavisk moderne" til et internasjonalt uttrykk.

Gretas unike fremtoning av svensk modernisme var en umiddelbar hit i Los Angeles og det tok ikke lang tid før kjendiser som Greta Garbo, Ingrid Bergman & Frank Sinatra ble oppmerksomme på henne. På 40-50-tallet var Gretas design på museum rundt om i hele verden, slik som MoMA i New York og nasjonalmuséet i Stockholm. Under sin levetid gjorde hun suksess på to kontinenter, Nord- Amerika og Europa. Mest kjent er hun for sin vakre gulvlampe Grasshopper som i dag er nyprodusert av det danske designfirmaet GUBI.

Belysning Møbler Hagemøbler Innredning Tekstil Tepper Servering Barn Jul Nyheter null null Inspirasjon Varemerker Designere Gavekort Gift Guide null null Kundeservice Om Rum21 Kundeservice null