Nyheter
Belysning

Nils Strinning

Nils Strinning ble født i Kramfors, Sverige, i 1917. Han er en av de største designerne gjennom tidene, og var med på å legge grunnlaget for det som i dag kalles "Scandinavian design". I 1949 var Nils Strinning med i en konkurranse organisert av mediekonsernet Bonnier. Konkurransen gikk ut på å lage en hylle hvor man kunne lagre alle bøkene sine, som samtidig var billig, enkel å sende, enkel å montere og sette opp. Nils Strinning, sammen med sin kone Kajsa, skapte den første Stringhyllen - og vant selvfølgelig førstepremien. Siden den gang har hyllen blitt et ikon for design og har i dag blitt solgt i over 60 år og er mer populær enn noensinne.
Viser 324 produkter
Ask
Beige
Sort
Blå
Brun
Grønn
Grå
Metall
Light Oak
Lilla
Rød
Sølv
Transparent
Hvit
StringBestillingsvare
String Skap Med Skyvedører, 78x30x42 cm, Eik
4 300 kr
StringPå lager
String Kommode 58x30 cm, Eik
4 680 kr

InneholdNisse Strinning og String gjennom historien

Arkitekten og designeren Nils "Nisse" Strinning ble født 8. desember 1917 i Kramfors, Västernorrland. Nisse Strinning har flere vellykkede oppfinnelser bak seg. Blant andre Elfa-systemet, som kom allerede på 40-tallet. Det ikoniske systemet finnes i mange skandinaviske hjem den dag i dag. I mer enn 60 år har Nisse Strinning vært en av våre mest elskede designere med sin populære hylle som han og hans kone Kajsa Strinning designet i 1949 som det vinnende bidraget i Bonniers konkurranse.

Ryktet om bidraget til konkurransen spredde seg ut i verden. I 1950 ble kontorlokalet i den nybygde FN-skyskraperen i New York innredet med Stringhyllen. I 1953 ble den frittstående Stringhyllen lansert, og ble med en gang svært populær i mange hjem. Kort tid etter ble Strinning tildelt en rekke utmerkelser og priser for sin populære design. I 2017 ga det svenske postverket ut et stempel med String-motiv som en hyllest til Nisse Strinning og hans fantastiske arbeid.

Belysning Møbler Hagemøbler Innredning Tekstil Tepper Servering Barn Jul Nyheter null null Inspirasjon Varemerker Designere Gavekort Gift Guide null null Kundeservice Om Rum21 Kundeservice null