Nyheter
Belysning

Raske leveranser

Alltid prisgaranti

Åpent kjøp i 30 dager

Belysningsikonene som lyser sterkest

Et ikon blir beskrevet som ”en person eller sak som betraktes som et representativt symbol", eller som "fortjener verdighet”. Det fører tankene til tidløse ting som preger området sitt og som ikke kan kopieres. Ikonisk belysning står for nettopp det; En lyskilde som er så særegen og verdsatt, at den nå sees som en symbol for belysning i seg. En lyskilde som får alle kopier til å blekne.

Det er ingen hemlighet at et hjem trenger en god og gjennomtenkt belysning for å komme til sin rett. Lyset skaper en følelse og kan løfte et helt rom. En lampe kan skape eleganse og eksklusivitet, også i de enkleste av innredninger. I dag finnes det flere klassiske lamper som ser ut til å leve gjennom generasjoner og som har et tidløst uttrykk. Vi kaller det for ikonisk belysning.

I dag finnes det flere klassiske lamper som gir inntrykk av å leve gjennom generasjoner og som har et tidløst uttrykk. Vi kallar det for ikonisk belysning.

Iconic Lights no 1: AJ Gulvlampe

Fra Louis Poulsen kommer en av disse tidløse lampene. AJ golvlampe designet av - og døpt etter - Arne Jacobsen som tegnet den 1960 for daværende SAS Royal Hotel i København (nå: Radisson Blu Royal Hotel) som en del av hotellets nye designkonsept. De skarpe linjene gir den stilfulle gulvlampen en imponerande look, noe som bidrar til at den, tross den tynne formen sin, tar plass og oppmerksomhet i rommet.

Iconic Lights no 2: Vertigo fra Petite Friture

Vertigo fra Petite Friture er et selvsagt ikon innen belysningsverdenen, formgitt av Constance Guisset. Den er en klar blikkfanger, som med sin lette glassfiberstruktur gir et flytende inntrykk og tar for seg uten å be om unnskyld. Med sin estetiske følelse har den gjort seg meget populær verden over og blir verdsatt i både små som store hjem.

Iconic Lights no 3: Multi-Lite fra GUBI

Vårt neste ikon kommer fra Gubi. Multi-Lite er en meget særegen serie med design for såvel tak og golv som bord. Designen ble først sett i tegninger i 1972 av Louis Weisdorf. Gjennom muligheten til å manuelt kunne justere skjermene på denne lampen, kan lyset rettes akkurat slik man selv ønsker. Det gir den perfekte kombinasjonen av en stilren, moderne design og en unik lekenhet.

Iconic Lights no 4: Sarfatti 2097 fra Flos

Man kan så klart ikke snakke om ikonisk belysning uten å nevne Sarfatti 2097 fra Flos. En imponerende lysekrone designet av Gino Sarfatti, som tar for seg og får hvert rom den henger i til å føles nesten kongelig. Flos er et varemerke som er meget kjent for designen sin, og varemerket i seg har nesten blitt til et ikon for belysning.

Iconic Lights no 5: Gatto fra Flos

Et av deres andre store ikoner er den håndlagde bordlampen Gatto, der Achille og Pier Castiglioni står for designen. Om Sarfattis 2097 karakteriseres som ekstravagant, så er Gatto kanskje motsetningen. En lampe med myke former skapt i hvit kokongplast. Den er elegant og lett å plassere og gir en rolig følelse.

Inspirasjon

InneholdFinn flere belysningsikoner