Nyheter
Belysning

Svanemerket

Det nordiske svanemerket er et verdensledende miljømerke som ble opprettet i 1989 med det formål å gjøre det enkelt for forbrukerne å finne miljøvennlige produkter. Svanemerkede produkter øker hele tiden og i dag dekker svanemerket alt fra vaskemidler, dagligvarebutikker og fond til hele hus og møbler.

Svanemerkede møbler og innredning

Et svanemerket interiørprodukt opprettholder:

- At tre fra bærekraftig skogbruk brukes i produksjonen

- Reduserer klima- og energipåvirkninger

- At møbelet holder høy kvalitet og god funksjon

- At utslipp av helse- og miljøfarlige stoffer er minimert

Tenk langsiktig og tenk gjennom kjøpene dine. Kjøp møbler av høy kvalitet, som du vil elske lenge og som kan repareres.

Til svanemerkede møbler

Kravene til svanemerking av møbler er tøffe. Kravene dekker materialer, kjemikalier som brukes i produksjonen og utslipp av skadelige stoffer under produksjonen. Det er også krav til bruk av ferdige møbler, samt sirkulære aspekter som garanti, kvalitet og materialgjenvinning.

Kravene inkluderer:

* Bruk av bærekraftige fornybare råvarer, f.eks. krav til sporbarhet og minst 70% sertifisert treråstoff.

* Miljø- og helseegenskaper til kjemikalier som brukes i produksjon, tilsatt materialene eller brukt i overflatebehandling. Det er blant annet strenge krav til bruk av stoffer som er kreftfremkallende, reproduksjons-toksiske og som kan skade genetisk materiale. Det er forbud mot halogenerte flammehemmere, fluorider og antibakterielle tilsetningsstoffer og nanopartikler.

* Restriksjoner på innhold og utslipp av formaldehyd og VOC i relevante kjemikalier og materialer som lim, polstringsmaterialer, tekstiler, trebaserte plater og laminat.

* Begrensninger på energiforbruk ved produksjon av trebaserte plater og laminat, samt standby energiforbruk for bevegelige møbler som høydejusterbare skrivebord og senger.

* Test av kvalitet og funksjon.

* Garanti, tilgjengelighet av reservedeler og sirkulær design.

Her på Rum21 kan du finne svanemerkede møbler og detaljer fra FDB Møbler, HAY og Paper Collective.

Belysning Møbler Innredning Tekstil Tepper Servering Barn Utemøbler Nyheter null Inspirasjon Varemerker Designere Gavekort null null Kundeservice Om Rum21 Kundeservice null