Nyheter
Belysning

Raske leveranser

Alltid prisgaranti

Åpent kjøp i 30 dager

Sara Biderman nye showrom

Tekst: Redaksjonen
Foto: Mira Wickman

Stylisten Sara Biderman flyttet inn i sitt ny showrom i Stockholm høsten 2021. I samarbeid med dekoratøren Caroline Sandström har de skapt et elegant og harmonisk sted både for Sara og kundene.

Sara Biderman har vært basert i Stockholm i over ti år og har arbeidet med alt fra motestyling, influencer marketing til bedriftsrådgivning og klesdesigner. I 2021 fant hun endelig det perfekte stedet å kalle showrom - en flott leilighet sentralt i Stockholm med en imponerende takhøyde, elegante vinduer og tidløse stukaturer. Tidligere delte Sara showrom, eller det hun selv kaller "en kreativ kjeller" med designeren Ida Lanto, men til slutt innså hun at det det var på tide med en forandring. I samarbeid med venninnen og dekoratøren Caroline Sandström har de skapt et elegant og innbydende sted med stilrene designklassikere fra blant annet Frama, Gubi, Louis Poulsen og New Works.

"Helt fra starten har inspirasjonen kommet fra et maleri av en kunstner ved navn Jared Green. Det er noe med hans abstrakte, asymmetriske verk i jordnære fargetoner. En enkelhet som både er vakker og spennende."

Du har akkurat flyttet inn i det nye showrommet ditt, fortell om det. Hvordan havnet du her? Og hva falt du for?

Jeg elsker vårt nye showrom! Lenge delte jeg showroom, eller en kreativ kjeller som jeg kaller det, med klesdesigneren Ida Lanto. Vi trivdes veldig bra sammen, så allerede for fire år siden hadde vi vanskeligheter med å innse at vi vokste ut av lokalet. Men da jeg tilfeldigvis kom over dette lokalet tok jeg motet til meg. Jeg elsker takhøyden, lyset, de delikate vegg- og takdekorasjonene og ikke minst plasseringen.

Du har innredet det i samarbeid med Caroline Sandström, hvordan møttes dere?

Caroline og jeg møtte hverandre gjennom felles venner, Petra Tungården faktisk. Hun er en jævel på å føre folk sammen. Vi har også være bransjekollegaer i mange år, så vi har hengt sammen både privat og på jobb. Hun er en fargerik karakter med utrolig mye humor og et talent man bare kan drømme om.

Hvordan har samarbeidet deres vært?

Jeg hadde en ganske tydelig visjon av hvordan jeg ønsket showrommet og Caroline har hjulpet meg å gjøre det til virkelighet ved å komme med forslag på møbler og innredning. Deretter kom hun med den briljante idéen om å gjøre det store spesialbestilte speilet buet, noe som rammer inn rommet på en flott måte. Nå er vi på jakt etter veggkunst som den siste prikken over i-en og det tror jeg vil få rommet til å føles komplett. Selv om jeg allerede elsker det!

"Mote og innredning er nesten det samme for meg, de går liksom hånd i hånd. Jeg blir hele tiden inspirert av møbler, innredningsdetaljer og eiendommer til min og mine kunders look. Det kan være en silhuett av et speil, en fargekombinasjon i et bilde eller bare en følelse. Derfor blander jeg alltid inn innredningsbilder eller bilder på et møbel, dør eller lignende når jeg setter sammen moodboards til en motejobb."

Caroline, hvordan har du tenkt på fargevalgene i Saras showrom?

Siden Sara jobber med klær og annet kreativt, så ønsket hun et rolig inntrykk i arbeidsmiljøet sitt. Noe som passer innredningsstilen min helt utmerket og som jeg føler meg veldig komfortabel med å style. I stedet har jeg prøvd å arbeide med forskjellige fargetoner, materialvalg og former, slik at det skapes dynamikk i rommet. Og jeg synes vi har landet skikkelig bra!

Hva slags inspirasjon brukte dere? Hvilken følelse ønsket dere å skape?

Vi ønsket å skape et rom som gir plass for kreativitet, samtidig som det inspirerer. Roligt, trykt, stilrent og iøynefallende. Tidløst, men moderne. Vi ønsket at hver del skulle få plass og unngå overmøblering. Derfor var det viktig for meg å kjenne meg forelsket i hver del, noe jeg virkleig føler. Inspirasjonen kommer fra et maleri av en kunstner som heter Jared Green. Det er noe med hans abstrakte, asymmetriske verk i jordnære fargetoner. En enkelhet som både er vakker og spennende.

Hvilken følelse vil du at kundene dine skal ta med seg når de forlater showrommet?

Jeg ønsker at det skal være avslappet og luksuriøst på samme tid. At de skal føle det er varmt, men også profesjonelt. Og at de har det litt bedre når de går herfra enn når de kom. Det beste av alt er at det føles som at vi, og mest Caroline, har lykkes. Hver gang kunder eller kollegaer er her på besøk får jeg masse komplimenter om innredningen, men det føles også som at folk blir glade her, noe som betyr mye!

"Det var viktig at det skal være enkelt å møblere uansett vi har en prøve med masse klesstativer, live-shopping, innspilling, har et event eller sitter i møte med kunder og kollegaer. "

Hva er den viktigste funksjonen med ditt showrom? Og hvordan hadde dere det i bakhodet når dere gjorde innredningen?

Det var viktig at det skal være enkelt å møblere uansett vi har en prøve med masse klesstativer, live-shopping, innspilling, har et event eller sitter i møte med kunder og kollegaer. Da er jo lenestolene og sofaen fra Gubi en drøm! Robuste, men også enkle å flytte rundt på. Og ikke minst de flotteste loungemøblene jeg kan tenke meg. Jeg er så forelsket!

Hva er dine tre beste tips når det kommer til innredning?

Prøv å finne noen nøkkelord for hva slags følelse du vil skape i et rom eller et hjem. På den måten blir helheten mer harmonisk og innredningsvalgene blir litt enklere. Våg å gå for det DU liker. Få hjelp av en ekspert! Selv om du har stålkontroll på det du liker, så er det alltid fint med innspill fra en ekspert, som også sitter på mye erfaring og kunnskap. Bland alltid inn noen herlige vintage-ting for en mer personlig touch i hjemmet. Det gjør det lille ekstra!

Og til slutt: Hva liker du best i showrommet?

Det er uten tvil taklampen og sofaen!