Nyheter
Belysning

Raske leveranser

Alltid prisgaranti

Åpent kjøp i 30 dager

Louis Poulsen

Tekst: Redaktionen
Foto: Louis Poulsen

Kuglegårdsvej 19 - 23

Ikke langt fra Københavns sentrale knutepunkt Nyhavn ligger et av Danmarks mest ikoniske merker, Louis Poulsens showroom. Vi har besøkt den sjarmerende lille øya og ønsker å dele denne skjulte designdestinasjonen med deg.

Spaser blant vinstokker og la deg inspirere av førsteklasses design. Vi anbefaler på det varmeste en sykkeltur rundt de vakre kanalene, hvor du kan innta både kaffe og mat. Ta en pause i den vanlige sightseeingen og opplev den forbløffende historien midt i København.

Kuglegården

Arsenaløya er en av de mange små øyene rundt København. Det er en øy som lenge har vært eid av militæret og har spilt en viktig rolle i Danmarks marine. Byggingen av Kuglegårdens hovedfløy begynte i 1741, og 30 år senere ble de to sidefløyene lagt til for å fullføre det imponerende militære anlegget. Den rektangulære gårdsplassen huser flere bygninger som da fungerte som lagring for kanonkuler, derav navnet Kuglegården. Det skulle senere bli samlebetegnelsen for hele området. Det er hauger med kanonkuler rundt som minner oss om dette. Etter en offentlig budgivning ble Kuglegården solgt til Morgens De Linde, en ekte entreprenør som ville vie resten av livet til å restaurere og renovere sitt annonserte kjøp.

Samlet design

I dag er det mange leietakere iKuglegårdens renoverte bygninger. Her finner du alt fra FLOS og B&B Italia til ferm LIVING og Louis Poulsen. Her blandes private kontorer og showroom for publikum på en naturlig måte. Det som en gang var et av rikets mest lukkede og utilgjengelige områder, er i dag en livlig og attraktiv del av hovedstaden. Ta en omvisning i de forskjellige bygningene og opplev fantastisk design på nært hold.

I nærområdet

Før Kuglegården krysser du Wilder Plads, et torg fullt av mat- og drikkeboder. Et ungt og hipt sted for de som vil strekke på beina og ikke bli overfylt av Nyhavns restaurant-tette gater. Men den nyrestaurerte sykkelbroen gjør det også lett å komme til og fra øyområdet og fastlandet. Sykle rundt kanalene og utforske de sjarmerende nabolagene på de nærliggende øyene. Christiania med sin spesielle sjarm, Fredriksholm med Arkitekturuniversitetet og det nyeste tilskuddet Chistiansholm hvor mektige bygninger tårner seg opp. Hvis beina er gode, kan du sykle helt ut til Dokoen hvor Operahuset ligger. Ikke gå glipp av Hart Cafe for magiske bakverk.

Madeira midt i byen

Mellom de praktfulle bygningene er det grønne plener og gjengrodde trær. Vakre pæretrær som følger årstidens rytme, bidrar til en organisk blanding mot de harde murbygningene. På fasadene til Louis Poulsens bygning strekker det seg smale strenger av vindruestokker. Disse kom til Danmark rundt 1870 fra en av skipenes Atlanterhavsreiser. Mannskapet plukket ganske enkelt med seg noen stiklinger fra øya Madeira, der Danskene hadde et naturlig fotfeste fra sine kolonier i Karibia.

Redningsmenn i nød

Som ved et mirakel overlevde vinstokkene de harde klimaendringene og de klarte til og med å høste druer etter noen år. DNA-testing av prøvene viste senere at de er Malvasia, som er den første druesorten plantet på Madeira allerede i det 15. århundre. Hvis legenden er sann, var det nettopp disse små stiklingene som reddet druen fra å bli fullstendig ødelagt på 1900-tallet. Vinbladlusen phylloxera, som ødela de fleste Europeiske vingårder, overlevde ikke i Skandinavia. Stiklinger fra Kuglegården kunne igjen plantes på Madeira og på denne måten ble sirkelen lukket.

Midt mellom det urbane Christiania og Fredriksholmen med det danske arkitekturuniversitetet ligger Kuglegården veldig sentralt, men likevel skjult.

Få hjelp av Louis Poulsens belysningseksperter

Det stilige huset har et imponerende showroom hvor du sjenerøst kan kjenne på og føle Louis Poulsens alle forskjellige modeller gjennom årene. Personalet er mer belysningseksperter enn selgere, som med solid kunnskap veileder deg i kjøpet. Mange kunder har nettopp flyttet til et nytt sted og trenger hjelp med belysningen. Å bruke tusenvis av dollar på en lampe med feil funksjon er noe LPs-ansatte ønsker å unngå. All belysning skaper en stemning som igjen skaper atmosfære, det gjelder bare å finne den rette for deg og ditt hjem.

En flott lampe med feil lyskilde kan være like feil som en sofa uten komfort.

Bli kjent med Louis Poulsen

Like ikonisk som Sveriges Lamino og Finlands Savoyard, står Louis Poulsens PH-Lampe oppreist som Danmarks motstykke. I generasjoner har det prydet danske hjem, fra gangene til kjøkken. Fulltrefferen Panthella har siden supplert produktkatalogen sin til å være et av de mest attraktive varemerkene innen belysningskategorien den dag i dag.

Selskapet tok av da Poul Henningsen startet sitt samarbeid med Louis Poulsen i 1924. Poul Henningsen begynte å designe armaturer og året etter dro han på en utstilling i Paris. Der han vant og vakte oppmerksomhet med sitt design med tre skjermer. Designet er gjenbrukt for alle armaturene hans, for å skape en så myk, men samtidig behagelig lysspredning som mulig. Hele ideen kommer fra hans mor som hadde et ønske om en mer flatterende og mykere belysning enn det som var i hjemmene på den tiden.

"Vi tror på dedikert håndverk som produserer kvalitetsbelysning og designprodukter som er behagelige for øyet og lyset"

PH-lyset er 100% blendingsfritt, uansett hvordan lampen er installert eller hvilken lyskilde som brukes.
Arne Jacobsen designet AJ-lampen for SAS Royal Hotel i København i 1957. I dag regnes AJ-serien som designet den danske arkitekten er mest kjent for over hele verden.
Med Panthella ønsket Panton å lage en lampe der både foten og skjermen fungerte som reflektor, kombinert med de organiske formene som den danske designeren er kjent for.

Mer inspiration