Nyheter
Belysning

Raske leveranser

Alltid prisgaranti

Åpent kjøp i 30 dager

Fløyel

De siste årene har fløyelsmøbler blitt veldig trendy igjen. Ikke det minste rart - hvis du spør oss på Rum21. Som materiale er fløyel både vakkert, luksuriøst og elegant. Men for å opprettholde stoffets vakre glans og slitestyrke, er regelmessig møbelpleie viktig. Her på Rum21 har vi samlet våre beste råd for å vedlikeholde fløyelsmøbler.

Råd om vedlikehold for fløyelsmøbler

Hvilke vaner kan du ta i bruk for å holde fløyelsmøbler fine i lang tid? Her deler vi våre seks beste tips for vedlikehold, som vil forlenge levetiden til fløyelsmøblene dine.

  • Fløyel er følsom for væske. Unngå derfor å prøve å tørke av flekker med vann. Prøv i stedet å la en tørr klut eller et papirhåndkle absorbere væsken.
  • Støvsug fløyelsmøblene dine ofte. Fløyel absorberer raskt støv, lo og hvilken som helst dyrepels. Bruk en myk børste på dysen, men ikke klem.
  • Håndter flekker med en gang. Bruk en flekkfjerner spesielt designet for delikate stoffer med såkalt "lugg". Obs! Ikke gni.
  • Luft ofte. Fløyelsputer og puter kan med fordel luftes ofte, i stedet for å vaskes.
  • Skift og fluff. På denne måten kan du jevne ut slitasjen på for eksempel en fløyelsofa. Siden fløyel også er et mykt og veldig formbart tekstil, får det lett trykkmerker og blir feilformet. Du kan avhjelpe dette ved å fluffe og rotere på putene, minst en gang i uken.

Skal du vaske hele fløyelsmøbelet?

Ansett et profesjonelt renseri for å hjelpe deg med å vaske de avtakbare delene på møblene skikkelig.

InneholdElegant sammet

Fløyel - hva er det?

Fløyel er et klassisk, glatt og vakkert tekstil, hvis myke glans gir rommet et luksuriøst og elegant preg. Stoffet består av korte og tette fibre, som er vevd i to tykke lag og deretter separert med en såkalt skjærekniv. På denne måten får fløyel sin karakteristiske "lugg", som vanligvis er omtrent 2-3 mm høy.

Tidligere ble ekte silke mest brukt til å veve fløyel, men i dag er det flere forskjellige typer fløyel å velge mellom. Vanlige eksempler er:

Silkefløyel - den mest tradisjonelle sorten, som også er den dyreste.

Bomullsfløyel - den vanligste i dag. Har en litt mattere glans enn syntetisk og silke.

Syntetisk fløyel - vevd av kunstfibre for å etterligne ekte silkefløyel.

Fløyelsbrokade - tekstil av fløyel der gull og sølvtråder er vevd inn.

Pannefløyel - en variant av knust fløyel, som er lett og fleksibel.