Nyheter
Belysning

Raske leveranser

Alltid prisgaranti

Åpent kjøp i 30 dager

Marmor

Marmor er et elegant materiale som finnes i eksklusive møbler og interiørartikler. Det finnes forskjellige typer marmor - hvit Cararra, grønn Verde og svart Nero Marqunia er noen varianter som er vanlige innen innredning. Ekte marmor er skjørt og bør behandles med forsiktighet. Det porøse materialet krever lite vedlikehold og pleie for å holde seg fint. Trender kommer og går, men marmor som materiale varer i mange år og vil bli verdsatt av flere generasjoner framover. Marmor vil endre utseende over tid akkurat som alle andre naturlige materialer, det er uunngåelig og en del av sjarmen, men hvis du følger rådene nedenfor, vil møblene og produktet vare lenge.

Råd for vedlikehold av marmor

  • Glatte marmorplater skal impregneres, for eksempel med impregneringsoljen fra OX Denmark. Ikke anbefalt for marmor med matt finish. Nye marmorplater kan behandles med hvit olje/parafinolje eller grønnsåpe. La det ligge en stund og tørk deretter grundig. Det bør gjøres et par ganger i begynnelsen, slik at overflaten blir litt mer motstandsdyktig. Over tid er det fint å behandle platen en gang i måneden.
  • Tørk av med vanlig såpe til daglig bruk. Fettet i såpen får porene i steinen til å lukkes.
  • Sure væsker kan etse overflaten og mørke væsker kan forårsake flekker. Tørk derfor alltid opp når noen søler. Sure væsker inkluderer for eksempel juice og rengjøringsmidler. Kaffe, rødvin og tomat er eksempler på mørk mat som kan flekke av på hvit marmor.
  • Marmoren er også følsom for harde støt som kan forårsake sprekker. Bruk alltid drikkebrikker til glass og tunge skåler og vaser.

Hva er marmor?

Marmor er et naturlig materiale som kort sagt oppstår når kalkstein blir utsatt for høyt trykk og temperaturendringer i lang tid. Den vakre marmoreringen i steinen er urenheter som er presset inn og sammen over millioner av år. Kalkholdige spalter, sandgroper og årringer er naturlige funksjoner i alle typer marmor. Disse gropene og stripene i strukturen er det som gjør hver marmorskive vakker og unik.

Unike marmorplater

Disse marmoreringene er helt unike og det er godt å ha dette i bakhodet når du kjøper et marmorprodukt. Bildene viser hva slags type marmor møbelet eller detaljen er i, men vil aldri være nøyaktig den samme som den du får med deg hjem. På denne måten kan du også skille om det er ekte marmor eller ikke. Det er ingen nøyaktig identiske marmorplater.