Nyheter
Belysning

Raske leveranser

Alltid prisgaranti

Åpent kjøp i 30 dager

Messing

Messing er et klassisk materiale, kjent for å være både holdbart og vakkert. Materialet, som en gang ble kalt "fattigmannsgull", er veldig populært for sin unike, litt rustikke karakter. Her på Rum21 har vi samlet våre beste råd og tips for vedlikehold av messing.

Slik rengjør du forskjellige typer messing

Når messing eldes, får de en sjarmerende patina, noe som skyldes at messingen oksiderer og dermed blir dypere i fargen. Noen ganger hender det imidlertid at messing blir både flekkete og mister sin vakre glans. Flere verdsetter denne looken. Men hvis du vil beholde den høyglansede messingoverflaten, må du rengjøre messingen regelmessig med en myk klut. I de fleste tilfeller bør du imidlertid unngå pussemiddel som inneholder slipemidler.

Råd for vedlikehold av messing

Disse rådene for vedlikehold er gode å huske når du skal pusse messing:

  • Polert messing - velg et mild pussemiddel som ikke er vannløselig. Vann kan etterlate flekker på polert messing. Lettere slipende effekt i middelet er greit.
  • Forgylt messing - tørkes av med en ren klut. Om nødvendig kan du pusse med bivoks.
  • Børstet messing - overflaten blir lett flammete, derfor fungerer vannløselige midler best for å pusse rent. Skyll av og tørk grundig.
  • Sølvbelagt messing - kan poleres med en sølvpoleringsklut, alternativt et mildt pussemiddel.
  • Etset messing - enklest å pusse med vannløselige midler. Tørk veldig forsiktig.

3 tips for skinnende messing

Her er tre råd for vedlikehold til for deg som elsker skinnende, blanke messingdetaljer.

1. Unngå oppvaskmaskinen! Det gjør ofte mer skade enn godt, når det gjelder messing.

2. En halv sitron og en teskje bikarbonat blir sammen et effektivt pussemiddel. Det har en lett slipende effekt uten å skrape. Bland, la det virke i 30 minutter, skyll av og tørk grundig.

3. SaMangler du pussemiddel hjemme? Prøv ketchupen du har i kjøleskapet!

InneholdIrret messing

Har messingen din blitt grønne?

Noen ganger skjer det at messing får et grønt belegg som kalles for irr. Dette skjer når messing inneholder store deler kobber, hvis overflaten er svart når den er i kontakt med kjemikalier, smuss og andre stoffer i luften.

Irr kan noen ganger være vanskelige å fjerne, derfor er det alltid best at du børster av flekker og misfarging på et tidlig tidspunkt. Når irr har stivnet, må du ofte pusse den av med en stålbørste eller sandpapir, noe som risikerer å skrape overflaten på messingen dine.