Nyheter
Belysning

Raske leveranser

Alltid prisgaranti

Åpent kjøp i 30 dager

Skinn

Skinn er et slitesterkt naturmateriale av høy kvalitet, med lang levetid. Evnen til å bli vakrere og mer føyelig for hvert år som går, gjør materialet veldig populært innen møbler, klær og interiør. Her på Rum21 har vi samlet våre beste råd for vedlikehold av skinnmøbler og skinn, slik at du kan få mest mulig ut av skinnproduktene dine.

Slik tar du vare på dine skinnmøbler og skinn

Skinn er et organisk materiale og det inneholder naturlige oljer som fungerer som en beskyttende barriere mot tørke og ytre påkjenninger. Over tid mister imidlertid skinnet sine naturlige oljer, noe som betyr at tørre sprekker oppstår og at materialet blir svekket. Dette er noe som kan unngås ved vedlikeholde skinnet.

Forleng levetiden til skinnmøbler og skinnprodukter

Det er et par enkle vaner og råd du kan ta i bruk, som vil forlenge levetiden til skinnmøbler og skinnprodukter betydelig. Her har vi listet opp våre beste tips:

  • Behandle alltid nye skinnmøbler og skinn før du begynner å bruke dem. Etter det bør de behandles 2-3 ganger i året, for å unngå tørre sprekker og falming.
  • Rengjør skinnmøblene grundig minst en gang i året.
  • Ta tak i flekker med en gang og søk gjerne profesjonell hjelp for vanskelige flekker.
  • Høy fuktighet og kulde kan skade skinnmøbler og skinn.
  • Unngå å plassere et skinnmøbel i direkte sollys eller for nær varmekilder som peiser og elementer. Ha alltid minst 20-30 centimeter imellom, men helst mer.

InneholdFlekker på skinnmøbler og skinn

Det er ikke alltid like lett å fjerne inngrodde flekker på skinn. Derfor er det viktig å håndtere dem direkte. Bruk alltid en tilpasset skinnrens eller gallesåpe som er skånsom mot skinn.

Forsvinner ikke flekken? Da kan det være et alternativ å kjøpe skinnmaling til å dekke flekken med. Men husk å være forsiktig i valg av fargenyanse.