Nyheter
Belysning

Termokopper

Med en termokopp kan du ta med deg den varme drikken akkurat dit du vil. Oppdag vårt utvalg av termokrus og drikketermoser her på Rum21.

Georg JensenPå lager
Kampanje
-25%
Bernadotte Termoskrus 20 cl 2-pk
374 kr499 kr
Viser 1 produkter
Transparent

InneholdTermokruset for deg som er på farten

Det er folk som våkner friske og uthvilte til første alarmsignal, gjør seg klar i fred og ro, spiser en solid, næringsrik frokost og drar på jobb uten det minste stress. Og så er det folk av det motsatte slaget. De som flyr ut av senga etter elleve slumrer, med rotete hår og grus i øynene, for nesten å snuble ut av huset og skynde seg til bilen for ikke å komme for sent på jobb. Det er ikke tid til frokost – men kaffe er derimot hellig! Det er kanskje disse som er mest glade for det smarte og praktiske termokruset.

Termokruset – eller termokoppen, som det også kalles – er akkurat som enhver stor termos, bare liten i størrelsen. Det holder rett og slett kaffen, sjokoladen eller teen din varm. Men en termokopp er selvsagt ikke bare til varm drikke. Dens isolerende egenskaper fungerer også når du ønsker å holde en drink veldig kald, for eksempel frokostsmoothien. Termokruset er med andre ord en ekte hverdagshelt når du er på farten, enten du liker å kunne nippe til en varm drink når du går, er på reisefot eller rett og slett vil ha varm kaffe lett tilgjengelig på skrivebordet.

Hvilken termokopp bør du velge?

Termokrus i dag er hovedsakelig laget av plast og/eller metall. Noen ganger kan de også komme med detaljer i tre og skinn. Det finnes for eksempel fine termokrus i rustfritt stål, med yttertrekk av bambus. Det finnes også noen få modeller av termokopper laget helt eller delvis av materialer som glass og porselen. Noen modeller kommer med håndtak og lokk, andre uten.

Det er mange fordeler med å bruke en termos i rustfritt stål. De er slitesterke og holder generelt på varmen lenger, da metall er en bedre varmeleder enn plast. Dette gjelder selvfølgelig også kulde. Termokrus i metall finnes ofte i elegant design og mange fargevalg, som kombinerer funksjon med estetikk.

Plast er et billigere materiale enn metall, og finnes i alle tenkelige farger. Termokopper i plast finner du ofte til relativt lave priser. Plast kan være et alternativ for deg som ikke bruker termosen din så veldig ofte. Ulempen med materialet er at det, i motsetning til rustfritt stål, mister sine gode egenskaper etter hvert som det eldes og brukes. Det blir, for eksempel, vanskeligere å fjerne misfarginger over tid.

Slik rengjør du drikketermosen

Et termokrus kan enkelt vaskes for hånd og bør rengjøres daglig. Likevel, hvis det brukes ofte, kan det etter hvert dannes både avleiringer og lukt. For å avhjelpe dette kan du gjøre følgende:

Ha en oppvaskmaskintablett – eller en teskje bikarbonat – i termokoppen og fyll med varmt vann. La virke over natten og skyll deretter termokruset rent med vann.

Belysning Møbler Julen Innredning Tekstil Tepper Servering Barn Hagemøbler Nyheter null Inspirasjon Varemerker Designere Gavekort null null Kundeservice Om Rum21 Kundeservice null