Nyheter
Belysning

Raske leveranser

Alltid prisgaranti

Åpent kjøp i 30 dager

Viggo Boesen

&Traditions designarv
I dag er Viggo Boesen (1907-1985) en relativt ukjent designer, men han var en kjent aktør innen den danske funkisbevegelsen på 1930-tallet. Boesens designpråk har en myk og innbydende følelse med en tone av barnslig naivitet. Det er dessverre få av hans design som ble produsert, men hans prinsipper og ideer om organiske former var vitale innen utviklingen av den danske modernismen. Viggo Boesens mest kjente design er Little Petra-lenestolen. Den ble først lansert på en dansk møbelmesse i 1938 og ble en stor suksess på møbelmesser over hele verden. Lenestolens innbydende linjer i kombinasjon med det enkle funkis-designspråket gjorde den til et uimotståelig møbel.
Viser 34 produkter
Beige
Blå
Brun
Grå
Hvit
&TraditionBestillingsvare
Little Petra VB1, Loungestol Set, Valnøtt / Karakorum
34 956 kr
&TraditionBestillingsvare
Petra VB3 Lenestol, Saueskinn Sahara / Valnøtt
71 500 kr

InneholdViggo Boesens Little Petra

Viggo Boesens mest kjente design er Little Petra-lenestolen. Den ble først lansert på en dansk møbelmesse i 1938 og ble en stor suksess på møbelmesser over hele verden. Lenestolens innbydende linjer i kombinasjon med det enkle funkis-designspråket gjorde den til et uimotståelig møbel.

2018 relanserte &Tradition Little Petra-lenestolen og dens innbydende funkisdesign ble på nytt en suksess. I dag er Little Petra en hel serie med en sofa og en fotpall som to elegante komplement til den ikoniske lenestolen.