Nyheter
Belysning

Artek - Conscious Consumption

Artek ble etablert i 1933 av fire unge idealister som var forkjempere for en ny type miljø for hverdagen og ville gjøre en forskjell i byplanering, arkitektur og design. I dag er Artek kjent for sine innovative bidrag til moderne design, der funksjonalitet og tidløs estetikk er vesentlige deler. Arteks møbler finnes i alt fra private hjem til kontorer, muséer og skoler. Med Alvar Aalto i spissen har Artek gjort seg kjente verden rundt.

Holdbarhetstanke

I over 80 år har Artek hatt holdbarhet i tanken, både når det kommer til materialer og produksjon.

Produktene er tidløse i sin design, for å holde gjennom generasjoner. Naturlige materialer som er lette å underholde, reparere og gjenbruke.

Nøye gjennomtenkt estetikk og mønstre for å skape funksjon og stilren design under tiår.

Stolen 400, som også kalles "tankestolen", er en dristig designklassiker som strekker seg over tid.

Materialvalg

Artek hjelper til å skape et ansvarlig forbruk gjennom å være transparente i hvordan og hvor deres produkter fremstilles.

Åbo, Finland

Majoriteten av Arteks produkter skapes i Åbo, der Aalto-møbler produseres siden 1920-tallet.

Trevalg

Ved å bruke bjørk fra hjemlandet Finland, som deretter kombineres med moderne produksjonsmetoder og fagkyndig håndverk, kan Artek skape en dynamikk mellom menneske og maskin, og skape møbler av høyeste standard.

Krakk 60 er et eksempel på resultatet av kombinasjonen innenlandske råvarer og holdbar produksjon.

60 krakk fra Artek, ble designet av Alvar Aalto år 1933. Den enkla ideen bak denne klassiske krakken bygger på tre bøyde ben og et rundt sete. Funksjonalistisk møbeldesign når den er som aller best. Krakken er produsert i bjørk og passer utmerket som sengebord eller når det trenges ekstra sitteplass rundt bordet. En altmuligmann-krakk med utmerket design og form!

Langsiktighet

Produktene er bevisst utviklet for å holde i generasjoner og med multifunksjonelle bruksområder kan de brukes i både privat og offentlig miljø. Bordet 95 har mange bruksområder og kan brukes fristående eller mot en vegg.

 

Patina

I takt med at årene går, aldres Arteks møbler med stil. Materialer som lær og linoleum får mer patina med tiden og aldres grasiøst. Som lenestolen 406, som er et lysende eksempel på aldrende skjønnhet!

"Artek står for tydelighet, funksjonalitet og poetisk enkelhet"

Ta del av flere innredningstips!

InneholdPopulære kategorier

Belysning Møbler Innredning Tekstil Tepper Servering Barn Utemøbler Nyheter null Inspirasjon Varemerker Designere Gavekort null null Kundeservice Om Rum21 Kundeservice null