Nyheter
Belysning

Raske leveranser

Alltid prisgaranti

Åpent kjøp i 30 dager

ferm LIVING, HAY House & Lille Petra

Tekst: Redaksjonen
Foto: Redaksjonen, ferm LIVING, &Tradition, HAY

København for designelskere!

Danmark er viden kjent for sin stilige designestetikk, og København er en drømmedestinasjon for interiørdesign-entusiaster. Ta en shoppingtur forbi ferm LIVING og HAY House eller nyt lunsj på Lille Petra Café. I denne guiden vil vi fortelle deg om tre av favorittstedene våre som du absolutt bør legge til i din bucket-liste for København, hvis du elsker interiør og skandinavisk design. Ha en god tur!

Kuglegården, ferm LIVING

Kuglegården 1-5, København

Fra lukket militærbase til åpen designverden

Ferm LIVING har sitt hovedkontor og konseptbutikk på Holmen, i hjertet av Kuglegården, blant pittoreske kanaler, rare husbåter og fristedet Christiania. Den staselige bygningen ble bygget i 1770 og ble opprinnelig brukt som et arsenal for det danske militæret og til å lagre kanonkuler, derav navnet Kuglegården. Butikken er i hele første etasje i det vakre huset, med sin mektige takhøyde og synlige bjelker som har blitt en del av interiøret. De vakre bygningene fra det 18. århundre har blitt smakfullt renovert og mange originale funksjoner er fortsatt intakte, fra de buede vinduene til murveggene. Men til tross for den historiske beliggenheten, oppfattes ikke konseptbutikken som et strengt museum. Tvert imot har den en koselig atmosfære hvor du føler deg hjemme og inspirert. Langs butikkens fasade vokser pæretrær og klatreplanter, og ved inngangen inviteres du til å slå deg ned i en av ferm LIVINGS utemøbler, perfekt etter noen timer med shopping.

Home of ferm LIVING

Butikken er åpen for alle, og her kan du handle hele ferm LIVING-serien, samt et utvalgt utvalg av vintageprodukter, planter og bøker til stuebordet. Butikken er delt inn i mindre soner som ligner på rommene i en leilighet, noe som gjør det spennende å utforske og lett å la seg inspirere av. I overetasjen har ferm LIVINGs kontor, og det er en veldig ekte følelse av at merkets designere jobber med nye ideer og utvikler nye kolleksjoner bare noen få skritt fra sluttkunden.

Butikken er full av design – her kan du bruke flere timer på å klemme og føle, prøve og bli inspirert. I tillegg til møbler, belysning og interiørdetaljer, er hver krik og krok fylt med fint tilbehør som såper og badeprodukter, stearinlys og plakater. Vi kan nesten love deg at du kommer ut med en gave (og kanskje til og med noe til deg selv).

Ting å gjøre i nærheten

Vil du ha noe å spise? Ta en kort spasertur over broen til Broens Gadekøkken eller besøk det lille bakeriet Hart. Ved Inner Harbour Bridge mellom Christianshavn og Nyhavn finner du det perfekte stedet å nyte den vakre utsikten over vannet, samt spektakulære solnedganger i hjertet av Københavns havn. Opplev en blanding av gatemat og barer som serverer deilig mat og drikke fra hele verden.

Hart Bageri ligger bare noen fa skritt fra Kuglegården. Det er plass til å sitte innendørs og det er en lang terrasse utenfor med sitteplasser og bord som vender ut mot operahuset.

HAY House

Østergade 61, København

Midt i Strøget har det populære møbelselskapet HAY satt opp sin flagship store, noe som er et must når du er i København! HAY House ligger i en bygning i jugendstil på Amagertorv og strekker seg over fire etasjer. Etter at en nabo i etasjen over flyttet ut, overtok selskapet de to øverste etasjene og brukte dem til å lage et showroom, et kontor og et eventlokale.

Det huser de to første etasjene med arkitektur, kunst og design der merket viser frem produktene sine i forskjellige miljøer. Funksjonelle møbler og designartikler av ukonvensjonelle former blandes med små lekne detaljer. Her finner du alt fra puter og håndklær til veggklokker og vaser. La deg inspirere av moderne dansk design, prøv møbler og kjøp deg med deg noe fint hjem.

Det er noe spesielt med å oppleve HAY House. Helt fra det øyeblikket du går inn og passerer de fantastiske Nathalie du Pasquier-maleriene og tar den svingete steintrappen opp, vet du at du er på en designreise uten like. Det er noe spesielt med å gå inn i den store lyse art-noveu-etasjen og høre de døve lydene fra bygatene nedenfor gjennom de store karnappvinduene, føle den knirkende fiskebeinsparketten under føttene og se det tidstypiske panelet på veggene som perfekt kombineres med HAYs fargerike og moderne design.

HAY ble grunnlagt for 20 år siden av Mette og Rolf Hay, og siden den gang har HAY vært et av de mest elskede og umiddelbart gjenkjennelige danske varemerkene.

"Helt siden starten har HAY House vært hjertet av merkevaren, en måte å invitere alle til HAY-universet, enten du lette etter en tannbørste eller en sofa. Å få våre besøkende og føle seg hjemme har alltid vært det viktigste for Rolf og meg" – Mette Hay.

Lille Petra Café - &Tradition

Kronprinsessegade 4, København

I en gårdshage i indre København, overfor Kongens Have, finner du den eksklusive, men utrolig koselige kaféen Lille Petra . Det er et hjemmekoselig kafé-møter-showroom av det danske designmerket &Tradition. Det er et vakkert sted å besøke for å nyte en kaffe ved siden av Jaime Hayóns Formakami-lamper, stoler designet av Hvidt & Mølgaard og andre tidløse møbler. Sett deg ned i en av de myke Little Petra-lenestolene eller sett deg ned i den koselige og frodige gårdsplassen. Slapp av og hvil øynene på merkets nyeste design.

Interiøret er skandinavisk, med rustikke tregulv og en lys, jordnær og dempet fargepalett. Enkelte innslag av blått og rosa preger rommet og skaper interesse. Det er innbydende, varmt og koselig, og utrolig stilig.

Lille Petra henter ingredienser fra etiske dyrkere, ved hjelp av urter og grønnsaker fra sin egen hage. Kom innom en morgen og spis en skål med "skyr" eller prøv en moderne vri på den tradisjonelle danske favoritten, smørrebrød.

"En kafé med en visjon om å servere mat samtidig som man viser respekt. Respekt for lokale tradisjoner. Respekt for miljøet. Og respekt for vårt velvære."

Mer Inspirasjon

Travel in Design

Louis Poulsen

Ikke langt fra Københavns sentrale knutepunkt Nyhavn ligger et av Danmarks mest ikoniske merker, Louis Poulsens showroom. Ta en pause i den vanlige sightseeingen og opplev den forbløffende historien midt i København.