Nyheter
Belysning

Raske leveranser

Alltid prisgaranti

Åpent kjøp i 30 dager

Trend: Art Déco

Geometriske former og eksklusiv skjønnhet

Som en motreaksjon på jugendstilens bølgende former, like før funksjonalismens enkle linjer og nøkterne farger overtok, feide Art Déco inn i Europa under 1900-tallet. Stilen var spesielt fremtredende innen møbel- og interiørindustrien. Karakteristisk for perioden er blant annet strenge linjer og geometriske former, eksklusive materialer, klare farger og edle metaller. Her har vi samlet møbler og detaljer som minner om The Great Gatsby og Art Décos storhetstid!

Art Déco i Sverige

Den svenske Art Déco ble relativt kortvarig, da funksjonalismen fikk fart allerede på 30-tallet og raskt gjorde Art Déco til gårsdagens trender. Heldigvis har stilen fått fart de siste årene, og vi får en ny mulighet til å oppdage de fantastiske møblene og detaljene som ble designet i løpet av den korte perioden Art Déco blomstret. I Sverige ble stilen kalt "Swedish Grace", en litt mer nedtonet versjon av de franske og europeiske forgjengerne. Hos oss på Rum21 kan du finne klare påvirkninger av Art Deco blant merker som GUBI, AYTM, ByOn og Warm Nordic.

Stilens tilbakekomst kan blant annet oppleves på Haymarket Hotell i Stockholm, som er dekorert i en klassisk Art Deco-stil med mønstrede vegger, fløyelskledde møbler, skinnende metaller og geometriske former.

Inspirasjon

Trend

Trend: Rotting

Rotting er en stor trend også i år, både innendørs og utendørs. Her har vi listet opp favorittene våre blant rottingmøbler og detaljer for alle rom i hjemmet.

InneholdKategorier