Nyheter
Belysning

Raske leveranser

Alltid prisgaranti

Åpent kjøp i 30 dager

Yngve Ekström

Yngve Ekström ble født i Hagafors i Småland. Allerede da han var 13 år gammel begynte Yngve å jobbe på Sveriges eldste møbelfabrikk. Yngve skapte mange vakre møbler i løpet av livet sitt, men har blitt mest kjent for Lamino lenestol. Som Ekström selv sa, "Å ha laget en god stol er kanskje ikke et dårlig livsverk". I 1945 ble møbelselskapet Swedese startet av Yngve og hans bror Jerker Ekström.
Viser 75 produkter
Beige
Sort
Blå
Brun
Grønn
Grå
Eik
Hvit
SwedeseBestillingsvare
Primo Lenestol Høy Rygg, Lakkert Bok/Remlær Natur
27 490 kr
StolabPå lager
Arka Loungestol, Hvit
8 481 kr

InneholdSkandinavisk design

Yngve Ekström var en svensk designer som vokste opp i Hagafors, Småland. Yngves far døde da han var liten, allerede som 13-åring begynte Yngve å jobbe på Sveriges eldste møbelfabrikk. Når han ikke jobbet på fabrikken jobbet han med sine egne prosjekter hjemme. I 1945 startet brødrene Yngve og Jerker Ekström sitt eget designfirma Swedese. Yngve er en av flere designere som gjorde uttrykket "Scandiavian Modern" til et internasjonalt kjent fenomen. Yngve var også den som designet den ikoniske Lamino lenestolen. Lamino lenestol har blitt en tidløs designklassiker og finnes nå over hele verden.

Det er nok sant, det som Yngve Ekström selv sa: "Å ha laget en god stol er kanskje ikke et dårlig livsverk." Swedeses visjon er den samme i dag som for seksti år siden: Å skape vakre møbler for fremtiden med et touch av moderne skandinavisk tradisjon. Swedese selger fremdeles mange Lamino lenestoler den dag i dag.