Nyheter
Belysning

Raske leveranser

Alltid prisgaranti

Åpent kjøp i 30 dager

Personlig og lekent hos @erinterior

Tekst: Redaktionen
Foto: Maria Sahlander

@erinterior, trendspaneren som er et skritt foran. Når andre rynker på nesen til en veggfarge, har Erik den allerede i gangen. Et halvår senere er det vanligste spørsmålet i hans kommentarfelt på Instagram "Hvilken fargekode er det?".

Han heter Erik Josefsson, jobber som innreder och hans fingertupp-følelse når det kommer til innredning og trender er virkelig noe utover det vanlige. Ikke bli overrasket om det er Erik som holder i vindmaskinen når andre stikker fingeren i været for å se hvilken vei trendvindene blåser...

I Bagaregården i Göteborg bor Erik som driver Instagramkontoen @erinteriör. Han er utrolig populær og tilstde både her og der. Eriks personlige stil og smak har virkelig satt ham på innredningskartet. Instagram-feeden hans oppdateres daglig med inspirerende bilder fra hjemmet hans. Jobben som innreder, den sterke designinteressen, renoveringer, fargevalg som skiller seg ut og en sjarmerende personlighet har gitt ham over 36 000 følgere som barre vil ha mer av det Erik har å gi.

Leiligheten er livlig og leken, både takket være den eklektiske innredningen, men også for at Erik og hans samboer André Danielsson elsker å invitere venner på fester og middager. Hjemmet er perfekt for sosiale sammenkomster med kjøkken, stue og spisestue i nærheten av hverandre. Foruten vakre stukkaturer og kakkelovnen, er planløsningen en av leilighetens største fortrinn.

"Jeg elsker å sitte i sofaen i stuen og se inn på kjøkkenet vårt. På den andre siden er det et maleri når man ser inn gjennom dobbeltdørene som leder til spisestuen."

Dere har et fantastisk hjem! Hvordan vil du beskrive innredningsstilen din?

For meg er det viktigste å ha et personlig hjem som jeg selv trives i. Min samboer og jeg er ikke redde for farger, vi elsker litt rare og uventede gjenstander og blander gjerne moderne design med klassikere og vintagekupp.

For et utrent øye kan din maksimalistiske stil kanskje være vanskelig å få taket på. Finnes det en rød tråd?

Den røde tråden er nok at det er min og Andrés personlighet som får lov til å skinne gjennom. Jeg som jobber med innredning hele dagen, tenker nok ikke mye over det, det går mer på følelse og smak, noe som gjør at dette spørsmålet er litt vanskelig å svare på. Jeg tenker mye i farger og former og bygger på den måten et rom for å få en god helhet.

Hva er dine tre beste tips når det kommer til innredning?

- Bland gammelt og nytt for å få en personlig følelse.

- Varme farger på vegger og/eller i inredningen gir et koselig og behagelig hjem.

- Planter gir liv til rommene og det er noe som gjør meg veldig glad!

I et personlig hjem bor ingen angst

Eriks hjem er fylt av nøye utvalgt design. Vi spurte ham hvordan han velger hva som får komme over dørterskelen og om han har noen tips på hvordan man får et personlig hjem. For er det noen som har en personlig stil, så er det Erik og hans samboer André. Personligheten kan nok sitte i alt fra større møbler til små detaljer mener Erik som liker å kjøpe finurlig keramikk og andre morsomme ting på reiser.

Ting med sjel, en historie eller personlig betydning for den som bor i hjemmet, skal man aldri si nei til ifølge Erik. Bekymring skaper ikke et personlig hjem, våg å blande moderne design med eldre møbler. Det skaper en livlig innredning som er vanskelig å ikke elske. Kombinasjon er ordet å lete etter. De har for eksempel bygget møbler som TV-benken selv og andre er arvet fra slektninger. Historien bak arvegods er vanskelig å slå og noe man alltid kommer til å elske og bære med seg.

Erik tipser også om at man heller skal spare litt ekstra for å kunne kjøpe det man virkelig vil ha i stedet for å kjøpe flere alternativer. Erfaringen er er at man lett blir lei de dårligere alternativene sier Erik og vi er enige. Sats på kvalitet når du kjøper nytt og hold øynene åpne på loppemarkerder og auksjoner etter personlige småting og vakre gjenstander.

Eriks favoritter!

Foruten arvede møbler og vintagekupp som er store favoritter fer Erik så deler han andre gullkorn i sin innredning

- Hanging Lamp no2 fra Valerie Objects

- Lysestakene fra STOFF Nagel

- Pipistrello fra Martinelli Luce

- Dancing Pendant fra MENU

- Pallovasen fra Skruf Glasbruk

- Etruscan-kannen fra MENU

- Ullpleddet Cleo no1 fra Hein Studio

- Nattbordslampene Tolomeo Micro Faretto fra Artemide 

"Jeg elsker lamper! Er det noe man skal legge litt ekstra penger i så er det belysning. En fin lampe kan øke romfølelsen enormt! "

Hva slags belysningstips vil du gi til de som vil herme etter din innredningsstil?

Det er et vanskelig spøsmål, jeg kan ikke alltid forklare hva det er som gjør at jeg liker en gjenstand eller lampe, det kan være en farge eller en form. Generelt liker jeg mer klumpete og myke former enn harde og rette. I spisestuen, stuen og soverom har vi store hvite taklamper i myke former som virkelig får ta for seg og er fine blikkfang. Dancing Pendel fra MENU, Tense fra New Works og Taraxacum 2 fra FLOS.

Det variarer hva slags bordlamper jeg liker. Det avhenger av hvor de skal plassereres og jeg kan like en enklere lampe som gir godt lys, en klassisk lampe som Gubis 5321 eller en fargerik bærbar lampe som kan flyttes rundt, slik som for eksempel Pantop fra Verpan. Skikkelige mesterverk som Snoopy fra FLOS og Pipistrello fra Martinelli Luce er skjønnheter og like mye et kunstverk som lysspredere.

Jeg elsker lamper, det er nok mitt absolutte favorittprodukt innen innredning. Både fordi det skaper en herlig stemning med bra belysning, men også fordi det finnes så mange fint designede lamper som virkelig kan sette hele stemningen og stilen i et rom.

Inspirasjonene finnes overalt

En fargekombinasjon på en husfasade kan gi inspirasjon til hvilken fargepalett Erik vil innrede et rom med. Han lar seg inspirere av alt mulig - Et hotell, en restaurant, magasiner og sosiale medier. Å la seg inspirere av personer er også givende, fordi de er foranderlige og innovative. Marie Ohlsson Nylander og Anna Furbacken er to som Erik virkelig setter pris på! København er en by som alltid leverer nye innfallsvinkler og siden han bruker mye tid på Gotland, henter han også mye inspirasjon derfra.

Når det kommer til varemerker synes Erik at Hay och &Tradition er veldig gode på kul design i herlige farger som han elsker. Andre favorittmerker er blant annet New Works, MENU og Hein Studio.

Hvordan ser hverdagen din ut?

Jeg har masse fint å se frem til, jeg elsker at jeg har mulihet til å jobbe med min største hobby, innredning. Å få omgås med min kollega Karin Ljung (@ljunghem) hver dag, gjøre ulike typer innredningsprosjekter og hele tiden tiden bli møtt av ulike hjem. Å gå inn i noens hjem er alltid like morsomt og ofte veldig inspirerende!

Det er mye jobb å drive eget foretak, men også en enorm frihet som jeg verdsetter mer enn penger. Nå har jeg en herlig uke i fjellet foran meg. Å gå på ski om dagen og spille spill om kvelden er den perfekte ferien for meg!

  

Du finne flere Hjemme-hos-reportasjer her

Hjemme hos

Hjemme hos
Sofia Wood

Bli med hjem til Sofia Wood og se hennes fantastiske herskapsleilighet i Norrköping! Vi har passet på å stille spørsmål om mat, innredning (såklart), bærekraft og drømmer.