Nyheter
Belysning

Raske leveranser

Alltid prisgaranti

Åpent kjøp i 30 dager

GUBI Goes Al Fresco

Denne våren satser Gubi helhjertet på uteplassen og har lansert en hel kolleksjon med stilrene og fengslende utemøbler. Den nye kolleksjonen inkluderer stoler, bord, belysning, lenestoler og sofaer fra ikoniske designere som Mathieu Matégot, Marcel Gascoin, Bill Curry og Pierre Paulin.

Gubis første kolleksjon med utemøbler er basert på konseptet "al fresco dining" - å spise og leve utendørs. Med denne kolleksjonen vil Gubi endre det tradisjonelle synet på hvordan et utendørsmøbel skal se ut. I stedet kommer det en elegant kolleksjon som kombinerer ny og gammel design i eksklusive materialer. Kolleksjonen blander nye modeller av eksisterende produktserier - Beetle-stolen og bord fra TS-serien - med nye gullkorn fra designarkivene - Tropique-serien, Obello-lampen og den ikoniske Pacha-lenestolen.

Tropique designet av Mathieu Matégot (1910-2001)

Opprinnelig designet på 1950-tallet, var Tropique en av Mathieu Matégots mest elskede kreasjoner. Han fant inspirasjon i Côte d'Azure som utstråler tidløs glamour og eksklusiv ekstravaganse. Resultatet ble en leken og glamorøs stol laget av lakkerte stålstenger med en innbydende buet profil. Nå, sytti år senere, relanseres GUBI Tropique-serien igjen som en del av deres voksende katalog med fremragende Matégot-kreasjoner.

Tropique-serien består av to stoler med polstrede seter, en med vipper og en uten og spisebord. Hele serien finnes i to ulike design - med sort base eller hvit.

Obello designet av William "Bill" Curry (1927-1971)

Obello-lampen er det siste verket til den amerikanske designeren Billy Curry før hans tidlige død i en alder av 42. Han fant inspirasjon i de innovative nyvinningene på 60- og 70-tallet – oppdagelsen av atombomben, utforskningen av verdensrommet og Los Angeles sin blomstrende populærkultur. Dessverre fikk Curry aldri se lampen settes i produksjon, den forble en navnløs kreasjon. Men nå, over femti år senere, kan GUBI stolt presentere Obello som en del av deres lysserie. Obello relanseres som en bærbar lampe med batteridrevet lyskilde som enkelt kan flyttes rundt, både innendørs og utendørs. Lampen har en svamplignende form og er laget utelukkende av frostet glass som gir en behagelig glød.

C-Chair och F-Chair designet av Marcel Gascoin (1907-1986)

I Al Fresco-kolleksjonen lanserer Gubi en ny versjon av Marcel Gascoins ikoniske C-stol og introduserer en glemt skatt fra designarkivet – F-Chair. Gascoin designet C-stolen etter andre verdenskrig da han under den nåværende boligkrisen tegnet hus og møbler for den franske regjeringen. Oppdraget hans var å designe enkle, slitesterke møbler som lett kunne produseres – resultatet ble C-stolen. To år senere, i 1949, presenterte Gascoin F-stolen på møbelmessen 'Maison Rurale', men lenestolen ble kun produsert i noen få eksemplarer. GUBIs nye utendørsversjoner av C-Chair og F-Chair er laget av elegant teak med vevd lest i værbestandig plasttråd som skaper en innbydende og behagelig sitteopplevelse.

Pacha Outdoor designet av Pierre Paulin (1927-2009)

Pierre Paulins første skisser for det som skulle bli Pacha-serien var enkle blyantskisser av skyer. Disse skylignende skissene ble grunnlaget for en av Paulines mest ikoniske kreasjoner og begynnelsen på en ny designbevegelse. Da Pacha ble lansert i 1975, var det starten på en ny måte å designe loungemøbler på – i stedet for hardt polstrede møbler med synlige ben, var Pacha et lavere møbel med en myk og avslappet form. Paulin ble umiddelbart hyllet for sin banebrytende design, og selv i dag regnes Pacha som en pioner innen moderne møbeldesign. I Al Fresco-kolleksjonen har GUBI laget en utendørsversjon av Paulins skylignende lenestol som passer like godt ved bassenget som på terrassen. Pacha Outdoor er laget av fuktbestandig kryssfiner og har en hurtigtørkende membran som gjør at den tåler en skandinavisk sommer.

Pacha Outdoor-serien består av to lenestoler, med armlener og uten armlener, en fotskammel og to praktiske trekk.

GUBI

Hjemme hos

Fanny Ekstrand og Linn Eklund dekorerer studio med belysning

Den kreative duoen Fanny Ekstrand og Linn Eklund viser hvordan du kan innrede med belysning som prikken over i-en.