Nyheter
Belysning

Fanny Ekstrand og Linn Eklund dekorerer studio med belysning

Tekst: Redaksjonen
Foto: Fanny Ekstrand & Linn Eklund

Når den kreative duoen Fanny Ekstrand og Linn Eklund innreder det nye studioet sitt i Stockholm legger de nøytrale trender til siden og velger elegante og eklektiske armaturer med en historie. Lamper fra varemerker som &Tradition, Flos, Louis Poulsen og Martinelli Luce blir prikken over i-en på deres nye fristed.

Fanny og Linn grunnla Hobnob Journal i 2019 fordi de ikke fant et sted på Internett der de følte seg hjemme. Tett på lanseringen av Hobnob kom COVID-19 og de måtte se over hele forretningsmodellen for å fortsette å jobbe med det de elsker. Hobnob Journal vokste til å bli Hobnob Studio, et kreativt studio der de utvikler kampanjer, skriver manus og jobber med innhold på siden til nettmagasinet Hobnob Journal, som også ble til papirutgaven Hobnob Paper under pandemien. Hobnob behandler mote, interiørdesign og kultur på en humoristisk og relevant måte og det vises både i magasinet og studioarbeidet de gjør.

"Vi føler ikke at vi er spesielt drevne av trender verken når det gjelder mote eller interiørdesign, i den grad det er mulig å holde seg borte fra klare trender med dagens online feeds. Vi liker å investere i klassikere, uansett om det er en Chanel-jakke eller en Pipistrello og vi tror at den perfekte blandingen har noe som skiller seg litt ut."

Dere er venner og en kreativ duo - hvordan møttes dere?

Vi ble kjent med hverandre gjennom felles venner for mange år siden og jobbet også i en butikk sammen. Men det var ikke før vi sluttet å jobbe sammen at vi faktisk begynte å være sammen på fritiden og jo nærmere vi kom hverandre, dess raskere forsto vi at vi hadde et felles syn på bransjen vi jobbet i og hvordan vi kunne endre den slik at den passet oss bedre. Hobnob kom ut av det.

Hvordan vil dere beskrive deres innredningsstiler?

Vi liker begge det eklektiske og det å blande vintage og nytt, design og ukjente merker, samt farger med myke, nøytrale toner. Vi har begge veldig livlige hjem i den forstand at vi liker å pusse opp, teste nye konstellasjoner og prøve oss på det. Kjærestene våre vet rett og slett ikke hva de kan forvente når de går over dørterskelen.

Hvor henter dere inspirasjon fra?

Nå er vi veldig inspirert av det italienske 70- og 80-tallet.

Er det viktig at hjemmet reflekterer stilen deres? Viser motetrendene også hvordan dere innreder?

Vi dekorerer selvfølgelig på samme måte som vi kler oss, på en måte som uttrykker våre personligheter. Vi føler ikke at vi er spesielt drevne av trender verken når det gjelder mote eller interiørdesign, i den grad det er mulig å holde seg borte fra klare trender med dagens online feeds. Vi liker å investere i klassikere, uansett om det er en Chanel-jakke eller en Pipistrello og vi tror at den perfekte blandingen har noe som skiller seg litt ut. Helhetsdynamikken er mye viktigere enn å oppdage en bestemt trend eller stil.

"Vi velger design fremfor funksjon. Ingen kan ha for mange lys. Lamper setter bokstavelig talt stemningen i huset ditt, men det er også en enkel måte å holde det levende på. "

Hvordan innreder dere med belysning hjemmet? Velger dere design før funksjon?

Vi velger design fremfor funksjon. Ingen kan ha for mange lys. Lamper setter bokstavelig talt stemningen i huset ditt, men det er også en enkel måte å holde det levende på. Ved å bevege deg rundt i lys kan du få en helt ny følelse, og ved å dimme, slå av og på belysning kan du enkelt skape nye stemninger i et rom. Uten lamper er rommet bare et rom, men med lamper skaper du rom i rommene.

Har dere noen favoritt varemerker når det kommer til belysning?

Vi elsker Flos for deres allsidighet og høye designnivå, Akari/Vitra for den effektfulle enkelheten og Pholc for sitt svenske design med et internasjonalt preg. Det er også mange flere, men det er helt klart vanskelig å plukke rosinen ut av kaken.

Hva er deres tre beste tips når det kommer til å innrede med belysning?

Tenk bord, vegg, gulv og tak. Dra nytte av alle hjørnene på rommet. Mange tenker kun på taklampen og glemmer hvor viktig det er med spotbelysning. Resultatet blir et ganske flatt rom uten det lille ekstra. Lamper i et rom er som tilbehør til et antrekk, det kan utgjøre hele forskjellen.

Er det noe dere mener mangler i interiør-verdenen? Hvis dere kunne designe en egen lampe - hvordan ville det være og hvordan ville den sett ut?

Vi snakker faktisk mye om det! Hvis vi kunne designe en lampe, ville den være veldig allsidig og fleksibel, slik at den passet til mange ulike situasjoner, men vi kunne trolig ikke ha motstått ekstraordinære detaljer når det gjelder form og farge. Fortsettelse følger.

Hva slags innredningstrender ser dere i 2022?

Vi har stor tro på et personlig uttrykk når det gjelder hjemmet. Vi er litt lei av det for monotone fargevalget med beige og hvitt. Vi håper at flere mennesker vil tørre å være mer dristige når det gjelder design i hjemmene sine og eksperimentere mer med form og farge.

Hva skjer fremover? Hva er målet for resten av 2022?

Målet med 2022 er å utvikle Hobnob enda mer, gå mer på ski og ha det så gøy som mulig. Det siste har vi alltid som mål for kommende år. Det skal være glede i alt vi gjør, det er da det blir best.

Fler reportage från Rum21

Belysning

Sofia Woods belysningsskole

Sofia Wood er kokebokforfatteren, bloggeren og podcasteren som la storbylivet bak seg for et roligere liv i sin idylliske leilighet i Norrköping. Vi har bedt Sofia om å sette sammen en belysningsskole der hun deler sine beste tips for hvordan man skal innrede hjemmet med lamper.

Belysning Møbler Hagemøbler Innredning Tekstil Tepper Servering Barn Jul Nyheter null null Inspirasjon Varemerker Designere Gavekort Gift Guide null null Kundeservice Om Rum21 Kundeservice null