Nyheter
Belysning

Raske leveranser

Alltid prisgaranti

Åpent kjøp i 30 dager

Årets bærekraftsinspiratør 2023: Sigfrid Billgren

Sigfrid Billgren driver instagramkontoen @siggefyndar og etter juryens vurdering ble han vinner i kategorien "Årets bærekraftsinspiratør" i år 2023.

Korte fakta om Sigge

Alder: Født 10. april 1990

Yrke: Kunstner, designer og prosjektleder

Bosted: Stockholm

Familie: Forlovet med Anna Remaeus

Favorittgjenstand i hjemmet: Min keramikksamling eller taklampen i stuen, den blir vi alltid glad for å se når vi kommer hjem.

Hvor lenge har du drevet med din instagramkonto?

Jeg måtte sjekke og fant ut at jeg postet mitt første innlegg 2. mai 2020, så faktisk ganske nytt!

Hvordan startet din ditt interesse for innredning?

Min interesse for innredning er også ganske ny, derimot har jeg vært interessert i farge og form hele livet. Noe som ledet meg til innredning når jeg startet å være med familien på lørdags-loppemarkeder!

Hva er ditt favorittrom hjemme og hvorfor?

Som gammel kokk må jeg si kjøkkenet, det er der jeg trives best. Men stuen vår er det rommet vi henger i for å være sammen og det er der vi har de fleste interiørgjenstandene.

"Trenger jeg dette nå eller kan jeg vente til jeg finner det second hand?"

Hva er ditt siste innredningskupp eller DIY-prosjekt?

Jeg fant faktisk et veldig fint messingblad av Josef Frank for 80 kroner på loppemarkedet som står på salongbordet mitt nå. De ble sluttet å produsere tidlig på 60-tallet, noe som er kult! Do It Yourself... Ja, jeg tapetserte faktisk en kommode med utrolige tapeter i helgen. Det ble utrolig fint.

På hvilken måte tror du at du inspirerer til en bærekraftig tilnærming til innredning?

Det jeg vil vise og inspirere er at du kan få et fint og personlig hjem kun med second hand.

Hva er ditt beste tips for å bli en mer bærekraftig forbruker /når det kommer til innredning (noe vi alle er i ulike former)?

En god måte å tenke på er vel: Trenger jeg dette nå eller kan jeg vente en stund til jeg finner det? Må jeg ha akkurat det samme paret med bordlamper, eller er det nok at de ligner hverandre? Jeg er også for "slow-interior", det tar tid å innrede et hjem. Å kjøpe alt på en gang kan føre til at du ønsker å bytte det ut oftere. Gi loppemarkeder og second hand en sjanse, det er bedre for lommeboken også!

Hva var din reaksjon når du fikk vite at du var en av vinnerne i Rum21 Awards?

Når jeg så e-posten mailet med teksten "Gratulerer", så ble jeg utrolig glad for at jeg var den som vant! Det hadde jeg virkelig ikke forventet meg, men jeg håpet selvsagt til det siste.

Hva vil du kjøpe for premien din og hvordan vil du innrede hjemmet ditt med disse gjenstandene?

Hvordan skal jeg klare å velge blant alle godbitene som finnes hos Rum21? Jeg synes vakre bestikk hever middagsopplevelsen, så jeg tror jeg kommer til å gå for Bernadotte-bestikket fra Georg Jensen. Jeg
har beundret det lenge og det er virkelige klassikere som jeg vil kunne dekke bordet med resten av livet. Jeg mener at det er et bærekraftig interiørkjøp. Deretter gjenstår det å se, men jeg har en svakhet for lamper og benker! Jeg er helt gira!

Les om de andre vinnerne i Rum21 Awards her

Rum21 Awards

Årets innredningsprofil 2023: Hannes Mauritzson

Hannes Mauritzson er vinner i kategorien Årets innredningsprofil i 2023 års-utgaven av Rum21 Awards. Les intervjuet her.