Nyheter
Belysning

Raske leveranser

Alltid prisgaranti

Åpent kjøp i 30 dager

Årets innredningsprofil 2023: Hannes Mauritzson

Rum21 Awards 2023 er avsluttet og som vinner av Årets innredningsprofil har vi kåret Hannes Mauritzson som driver instagramkontoen @hannesmauritzson

Korte fakta om Hannes:

Ålder: 27 år.

Yrke: Markedsfører på Nordiska Kök og driver eget selskap innen hjeminnredning og influencer marketing ved siden av.

Bosatt: Linnéstaden, Gøteborg.

Familie: Samboer Robin og hundene Charlie og Ralph.

Favorittgjenstand i hjemmet: Swedish Grace lenestoler fra 1950-tallet som jeg har vunnet på auksjon.

Hvor lenge har du drevet med din instagramkonto?

Jeg startet kontoen min i midten av 2019, da jeg flyttet fra Stockholm til Helsingborg og ikke hadde noen anelse om hva jeg skulle gjøre. Jeg hadde studert på høyskolen i mange år, men klarte ikke å finne noen jobb. Da startet jeg mitt eget firma med Instagram som grunnlag og innredning som nisje.

Hvordan startet din interesse for interiør?

Min interesse for innredning har alltid vært der, men det har fått utløp på ulike måter. Jeg tror at mange av oss har en forkjærlighet for en spesiell interiørstil, men det er faktisk slik at stilen ikke passer godt inn i alle typer hjem. Når jeg kjøpte min første leilighet, så jeg plutselig på innredning med helt nye øyne og forsto da at det var dette jeg skulle holde på med. Den lille flammen som hadde ulmet i mange år ble som en ukontrollerbar ild som fikk spre seg i hjemmet mitt og vise seg frem på Instagram.

Hva er ditt favorittrom hjemme og hvorfor?

Det er vanskelig å velge bare et i hjemmet vårt, så jeg må velge soverommet og stuen som ligger i separate rom med pardører fra 1900-tallet som skiller dem fra hverandre. Vi lukker aldri disse dørene, noe som gjør at rommene smelter sammen. Stuen har en mer moderne touch med auksjonskupp, designklassikere og lysegule vegger. Soverommet har en grønn, avslappende tapet og mørkere innslag av tre for et mer rolig inntrykk. Jeg er også glad for våre velfungerende kakkelovner, som gjør kosefaktoren høy.

Hva er ditt siste kjøp?

Mitt siste kjøp er tre stykk Sika Design Fox Chair og et gammelt landbord fra Frankrike på 1800-tallet til den lille stuen min. Jeg elsker kombinasjonen av gammelt og nytt.

Hva er ditt beste tips for å skape en inspirerende instagramfeed

Det absolutt beste du kan gjøre for å oppnå en inspirerende feed er først og fremst å være tro mot deg selv - hva liker du og hvordan ville det se ut hvis du delte akkurat det? Selv om antallet følgere på Instagram kan være en viktig faktor for å føle at man er på vei et sted, må følgerne også være de rette følgerne. De bør ha samme interesser og preferanser som deg selv for at dere skal kunne ha en dialog i kommentarfeltet. Da blir det en dialog og ikke en monolog. For meg er Instagram først og fremst inspirasjon, men også for å være digitalt sammen med venner og omgås med likesinnede som gjør at samtalene blomstrer.

Vær variert i hva du publiserer og deler, men ha noen sikre kort du kan falle tilbake på når inspirasjonen svikter. Kreativitet kan ikke tvinges frem og noen ganger kan Instagram løfte innleggene dine, men også trekke dem ned, selv om du selv synes du har skapt noe fantastisk. Prøv å skape en avstand til tallene og statistikken, fokuser heller på at det kribler i magen når du ser din egen feed. Da vil andre føle det samme.

Hva var din reaksjon når du fikk vite at du var en av vinnerne i Rum21 Awards?

Jeg følte en utrolig glede, lettelse og litt trøst i at etter alle disse årene er følgerne mine like, om ikke enda mer, vennlige og ydmyke nok til å hjelpe meg helt til juryrunden. Jeg kan takke dem for alt. Fellesskapet, suksessen og at jeg stadig utvikler meg. Det føles som om sirkelen er komplett ved å først vinne årets stjerneskudd 2020 og tre år senere årets innredningsprofil. Hjertet mitt er varmt!

 

Hva vil du kjøpe for premien din og hvordan vil du innrede hjemmet ditt med disse gjenstandene?

Jeg kommer sannsynligvis til å oppgradere vår tre-seters sofa fra Decotique med nytt trekk i beige lin, siden det gamle begynner å bli litt kjedelig. Deretter vil jeg unne meg en vakker vase til alle sommerbukettene jeg håper å ta med inn i min nye, lille hytte.

Hva er dine favoritter fra Rum21?

1. Gatto bordlampe fra Flos

2. Royal Copenhagen kaffekopper

3. Iki Doll-vasen fra Serax

4. oljet valnøtt/saueskinn Sahara fra &Tradition

5. Le Grand Air-sofa fra Decotique

6. Air Sideboard lav, Eik - Design House Stockholm

Les om de andre vinnerne i Rum21 Awards her

Rum21 Awards

Årets bærekraftsinspiratør 2023: Sigfrid Billgren

Vinneren i kategorien årets bærekraftsinspiratør 2022 ble @siggefyndar! Les vinnerintervjuet med Sigge her.