Nyheter
Belysning

Raske leveranser

Alltid prisgaranti

Åpent kjøp i 30 dager

Møt stjernekokken Karim Khouani

Tekst: String® Furniture
Foto: String® Furniture

"Fra tidlig morgen til jeg legger meg, tenker jeg på mat, drikke og ulike ingredienser."

Matlaging har alltid vært en stor del av Karim Khouanis hverdag, hele livet har dreid seg om det. Han har reist og jobbet over hele verden, noe som har gitt ham enorm erfaring og påvirket ham til som stjernekokken han er i dag.

Her forklarer Karim fordelene med String® kjøkkeninnredning og velger sine favoritter fra sortimentet.

Med røtter fra sør-Frankrike

Karim kommer fra sør-Frankrike, nærmere bestemt Marseille, hvor han vokste opp med sin italienske mor og afrikanske far. Rundt ham var det nydelige lukter fra bakerier og ostebutikker. Selv som barn var han involvert i matlaging, bare å handle var en opplevelse i seg selv.

 

Familieoppskrifter ble tatt veldig alvorlig og moren hans skapte magi på kjøkkenet. Hun lærte ham å forstå smak, gjenkjenne kvalitet, samt å tenke på hva som var i sesong og planlegge råvarene deretter.

 

Allerede i en alder av 14 år startet Karim som konditorilærling i et profesjonelt kjøkken, noe som ga ham muligheten til å lære håndverket fra bunnen av. Fire år senere flyttet han til London og klarte å få jobb på den tre-stjerners Michelin-restauranten Marco Pierre White i Holland Park.

Karim flyttet til Sverige fra Singapore i 2010, og i 2014 fikk restauranten Ambiance à Vindåkra sin første Michelin-stjerne. Etter noen år der flyttet han virksomheten sin til restaurant Sture I Malmö og fikk også en stjerne i Michelin-Guiden, allerede i løpet av tre måneder.

"Min favorittrett er Red mullet, en liten saltvannsfisk som lever i Middelhavet. Kjøkkenredskapet jeg ikke kan klare meg uten er en god smakeskje"

Karim om String®-systemer på kjøkkenet

"- Når du lager mye mat, er det viktig å ha åpen oppbevaring. De fleste ting på hyllene brukes daglig og må være lett tilgjengelig. For mye skap og dører blir til slutt et hinder i matlaging.

String® har flotte hyller som passer både i et profesjonelt kjøkken og i hjemmet. Kroker, spyd og stenger er utmerket tilbehør for lagring av redskaper og potter i nærheten av komfyren. Hylleplanene i metall er holdbare og gir et rustikt inntrykk som jeg liker.

Noe jeg ofte bruker fra String® er korkproduktene. Jeg bruker underlaget delvis på hyllen, men tar det også ut for å sette en varm panne på. Og kanskje det viktigste produktet av alle - flaskehylle for vinflasker!"

Mer inspirasjon fra String®

String: Kjøkkenet