Nyheter
Belysning

Raske leveranser

Alltid prisgaranti

Åpent kjøp i 30 dager

Swedeses klassiske Lamino

Om noen skulle be deg nevne klassiske, svenske møbler er det sannsynlig at Lamino-lenestolen havner på listen! Lamino ble designet i 1956 av Yngve Ekström for Swedese og har siden den gang vært en av våre mest elskede møbler. Med utgangspunkt i komfort kombinert med kvalitetsmaterialer og flott håndverk er Lamino en lenestol som kan arves i generasjoner.

Lamino-lenestolen har en ramme av laminert og støpt finér i eik eller bøk og trekket i saueull får du i sahara, espresso, charcoal, moonlight, scandinavian grey og graphite.

Yngve Ekström - designeren bak Lamino

I 1945 startet det som skulle bli Swedese, da Yngve Ekström, broren Jerker og deres felles venn Bertil Sjöqvist bestemte seg for å starte møbelproduksjon i Vaggeryd i Småland. Yngve vokste opp i Hagafors og startet å arbeide på møbelfabrikken som 13-åring, noe som gav ham en unik følelse for materialer og design i tidlig alder.

Yngve var en allsidig kunstner som i samarbeid med kjente navn som Alvar Aalto, Bruno Mathsson og Arne Jacobsen tilhørte en gruppe designere som gav begrepet "Scandinavian Modern" et ansikt. I tillegg til å designe klassikere som Lamino, Laminett og Primo var han med på å designe hovedkontoret og de forskjellige trykksakene som ble produsert for Swedese. I dag holder selskapet til i de lokalene som Yngve Ekström designet i Vaggeryd i Småland.

Produksjonen skjer fortsatt i fabrikken som er tilsluttet hovedkontoret i Vaggeryd, designet av Yngve Ekström selv for 75 år siden. Det finnes fortsatt elementer fra produksjonen på 50-tallet, men deler av produksjonsprosessen er mer effektivisert og moderne. Alle produktene som forlater Swedeses fabrikk har presisjon og håndverk til felles, slik det alltid har vært.

Inspirasjon

Hjemme hos

Hjemme hos Connie Barton

Bli med oss ​​når vi besøker Connie Barton, grunder og eier av Studio Connie, i hennes hjem i Sør-London, der hun bor med mannen Tom og hunden Gelert.