Nyheter
Belysning

Raske leveranser

Alltid prisgaranti

Åpent kjøp i 30 dager

Style balkongen din til sommeren

Tekst: Redaktionen
Foto: Redaktionen

Innred balkongen for en avslappende og grønn oase som fører tankene til varmere breddegrader. Her har vi samlet tips og inspirasjon for hvordan du kan skape en koselig balkong fra varemerker som HAY, Ethimo, &Tradition, Pappelina, GUBI, Ethnicraft og mange flere.

Skap en gjennomtenkt plan for balkonginnredningen din. Før du kjøper innredning og utemøbler til balkongen din, bør du ta deg tid til å planlegge og tenke gjennom hvordan du ønsker at balkongen din skal se ut. Bestem hva slags type stil og atmosfære du vil skape på balkongen din og finn ut hvordan du vil bruke balkongen. Ønsker du en avslappet loungeplass, en liten uteplass eller kanskje et sjarmerende dyrkningshjørne?

1. Velg riktig utemøbler

Velg komfortable og funksjonelle møbler som passer størrelsen på balkongen din. Sammenleggbare stoler eller et lite bistro-sett kan være perfekt for en mindre balkong, og en sofa og en loungestol kan gi mer komfort og stil til en større balkong. Skap ulike soner avhengig av dine behov og hvordan solen beveger på seg, en plass i solen for lange lunsjer eller kanskje en plass i skyggen der du kan lese en bok.

2. Skap romfølelse med tepper og tekstiler

Med et utendørsteppe kan du enkelt gi gulvet ditt ute en oppdatering og samtidig skape en koselig og innbydende følelse. Pappelina og Chhatwal & Jonsson har et bredt utvalg av tekstiler med høy kvalitet som er utviklet spesielt for utendørs bruk og som tåler fuktighet, sol, vind og regn. Du trenger ikke å bekymre deg for å flytte teppet hver gang det er dårlig vær og du vil få mer tid til å slappe av og nyte balkongen eller uteplassen din.

Teppet Ilda fra Pappelina har et dobbeltsidig, vevd design og finnes i ulike størrelser og farger, perfekt både for inne- og utendørsbruk.

Skap ekstra plass for gjestene eller hvil føttene på en myk sittepuff.

3. Skap en grønn oase med planter

Balkongen kan bli en vakker grønn oase med riktig valg av planter. Finn ut hva slags planter som passer din stil og balkongens forutsetninger. Hvis balkongen ikke har mye direkte sollys, kan du velge planter som trives i skyggen, som murgrønn, begonier eller stauder. For solfylte balkonger kan du velge blomstrende planter som pelargoner, oliventrær eller sitrontrær.

4. Forleng sommerkveldene på balkongen med belysning

Belysning kan forvandle balkongen til en koselig og avslappet plass for sene kvelder utendørs. Velg belysning som passer din stil og behov, slik som solcellelamper, bærbare lamper eller lykter. Du kan også skape en romantisk stemning med lysslynger som henger fra taket eller langs balkongen.

Med en fin vannkanne blir det enda koseligere å ta vare på plantene, både inne og ute.

Ha det gøy med balkonginnredningen din og la den bli din personlige oase!

Mer inspirasjon

Utemøbler

Vårens nye utemøbler fra HAY

Vårkolleksjonen 2023 fra HAY byr på mange nye design til uteplassen. HAY har samarbeidet med tre designere, Hannes & Fritz, Gerrit Rietveld og brødrene Bouroullec, for å designe møbler både til terrassen og balkongen.