Nyheter
Belysning

Raske leveranser

Alltid prisgaranti

Åpent kjøp i 30 dager

Design Your Outdoor Oasis

Er du på utkikk etter inspirasjon for å skape din perfekte uteplass? Vi har satt sammen en guide med fem av favorittmerkene våre - VIPP, Ethimo, Ethnicraft, FDB Møbler og Houe, som alle tilbyr eksklusive utemøbler.

Fra VIPPs stilrene minimalisme til FDB Møblers tidløs, danske design og Ethnicrafts rustikke sjarm, finnes det noe for enhver smak. Houe skaper møbler som kombinerer skjønnhet og funksjonalitet. Ethimos kolleksjoner inspireres av italiensk eleganse og bærekraft. La oss guide deg på reisen til å skape din ultimate utendørs-oase i sommer.

Skandinavisk minimalisme fra VIPP

VIPP er et dansk selskap som ble grunnlagt i 1939 av Holger Nielsen og som siden den gang har spesialisert seg på å produsere husholdningsprodukter i høy kvalitet. Selskapet er kjent for sin ikoniske pedalbøtte, som har blitt et symbol på dansk design. I dag tilbyr VIPP et bredt utvalg av produkter, alt fra baderomsutstyr til kjøkkenredskaper og møbler.

VIPP lanserte utemøbler for første gang våren 2023 med Open-Air Collection. Kolleksjonen består av elegante møbler i industriell stil, som er laget av materialer i høy kvalitet som rustfritt stål, aluminium, keramikk og teak. Open-Air-serien inneholder flere ulike møbler, inkludert bord, stoler og loungemøbler.

Det som virkelig får VIPP sin Open-Air-kolleksjon til å skille seg ut er det minimalistiske designet og høye kvaliteten. Møblene er laget for å tåle det tøffe skandinaviske været, samtidig som de er trendy og elegante. De passer like bra på en uteplass som på en balkong eller en liten hage.

Klassisk dansk møbeldesign fra FDB Møbler

FDB Møbler er et dansk merke som ble grunnlagt i 1942 av "Fællesforeningen for Danmarks Brugsforeninger", noe som betyr "Den kooperative sammenslutningen for Danmarks konsumforeninger", en dansk kooperativ organisasjon. Merket har opprinnelsen sin i den moderne skandinaviske designtradisjonen og er kjent for sin minimalistiske og funksjonelle designfilosofi. En av grunnleggerne av FDB Møbler var den legendariske møbeldesigneren Borge Mogensen, som anses å være en av de mest betydningsfulle og innflytelsesrike danske designerne i det 20. århundre.

I dag er den danske møbelprodusenten FDB Møbler en av de mest kjente og respekterte i Danmark. De er dedikerte til å produsere bærekraftige møbler i høy kvalitet med en enkel og funksjonell tilnærming. Ved å bruke tradisjonelle materialer og produksjonsteknikker skaper merket tidløse og holdbare møbler som både er estetisk tiltalende og funksjonelle.

FDB Møbler tilbyr et bredt sortiment av utemøbler, inklusive stoler, bord og loungemøbler av den danske designeren Thomas E. Alken.

Moderne teakmøbler fra Ethnicraft

Ethnicraft er et belgisk møbelmerke som spesialiserer seg på å skape tidløse, moderne og funksjonelle møbler. Merket ble grunnlagt i 1995 og har blitt verdenskjent for å kombinere tradisjonelle teknikker for trebearbeiding med moderne designere som skaper møbler i høy kvalitet som er bygget for å vare.

Varemerkets filosofi fokuserer på bærekraftighet, ved å bruke kun massivt treverk fra ansvarlig skogbruk og samarbeide med lokale håndverkere for å minimere sin miljøpåvirkning. Hver møbel er nøye produsert med fokus på rene linjer, naturlige materialer og minimalistisk estetikk.

Circle, Bok og Jack Outdoor er tre av Ethnicrafts mest populære kolleksjoner. Circle-kolleksjonen er kjent for sine runde former og myke linjer og Bok-kolleksjonen er laget av massivt tre og har en rustikk, naturlig følelse. Jack Outdoor-kolleksjonen er inspirert av skandinavisk design og har en minimalistisk stil med rene linjer og robuste materialer. Alle de tre kolleksjonene inkluderer spisebord, stoler og loungemøbler og er perfekte hvis du vil skape en avslappet og moderne atmosfære i hagen din.

Holdbare bambusmøbler fra Houe

Houe er et dansk møbelmerke som designer bærekraftige utemøbler med et stilrent skandinavisk formspråk. Houe ble grunnlagt i 2007 og etablerte tidlig sin minimalistiske designfilosofi. Merkets designere henter inspirasjon fra naturen og skandinaviske designtradisjoner, noe som resulterer i tidløse og stilrene utemøbler.

En av Houes mest populære kolleksjoner er stolserien Click, som er designet av den danske designeren Henrik Pedersen. Click-serien er utformet med bærekraft i tankene og har materialer som gjenvunnet plast og FSC-sertifisert treverk. Kolleksjonen er tilgjengelig som stol, solseng og gyngestol.

Foruten sitt engasjement for bærekraft, legger Houe stor vekt på kvalitet og håndverk. Varemerkets møbler er designet for å være holdbare, noe som sikrer at du kan nyte ditt Houe-møbel i mange år fremover.

Italiensk middelhavsdesign fra Ethimo

Ethimo er et italiensk møbelmerke basert i Vitorchiano, en liten by nord for Roma. Merket ble grunnlagt i 2009 og har blitt verdenskjent for sine elegante og eksklusive utemøbler med et snev av italiensk stil.

En stor del av Ethimos designfilosofi er å være bærekraftige i sin designfilosofi. De bruker miljøvennlige materialer, slik som FSC-sertifisert tre og resirkulert aluminium, for å redusere avfall og bruken av ikke-fornybare ressurser. Ved å bruke solenergi og andre bærekraftige energikilder har de redusert bruken av fossilt brensel og bidrar til en mer bærekraftig energiproduksjon. De gjør også andre tiltak, som å optimalisere transport og redusere avfall for å redusere sin totale miljøpåvirkning.

Ethimo er kjent for stilrene og elegante utemøbler, og noen av deres mest populære kolleksjoner inkluderer "Knit", "Costes" og "Ribot". "Knit"-kolleksjonen har myke, strikkede linjer som gir en koselig og behagelig følelse. "Costes"-kolleksjonen er inspirert av den klassiske franske bistrostilen og har elegante linjer som gir en sofistikert følelse. "Ribot"-kolleksjonen har et moderne og minimalistisk design som passer godt i moderne utemiljøer. Ethimo har et bredt utvalg av utemøbler som passer for alle typer utemiljøer, alt fra små hager til store terrasser.

Ta vare på tremøblene dine med riktige produkter

Utemøbler i tre kan være en fantastisk og bærekraftig investering for uteplassen din, men for å sikre at de holder seg i god stand og varer lenge, krever de riktig vedlikehold og pleie. For å sikre at utemøblene dine holder seg år etter år, er det bra å rengjøre dem regelmessig for å forhindre oppbygging av skitt og mugg. Bruk en myk børste og mild såpe for å rengjøre overflaten og tørk deretter grundig.

Når det gjelder å beskytte utemøbler i tre mot vær og vind, kan det være en god idé å dekke dem til eller flytte dem under tak når det er dårlig vær. Hvis det er mulig, unngå også å plassere møblene direkte i solen, fordi det kan forårsake bleking og sprekkdannelse. Årlig påføring av behandling for trebeskyttelse kan også bidra til å beskytte mot UV-stråler og fuktighet.

Hvis dine utemøbler i tre begynner å vise tegn på slitasje eller fliser av, trenger du ikke nødvendigvis å kjøpe nye møbler. Du kan heller slipe og behandle dem med olje eller lakk for å gi dem nytt liv og friske opp overflaten. Hvis du tar vare på utemøblene dine i tre på riktig måte, vil du få glede av dem i mange år fremover og bevare deres skjønnhet og funksjonalitet.

Mer inspirasjon

Utemøbler

Vårens nye utemøbler fra HAY

Vårkolleksjonen 2023 fra HAY byr på mange nye design til uteplassen. HAY har samarbeidet med tre designere, Hannes & Fritz, Gerrit Rietveld og brødrene Bouroullec, for å designe møbler både til terrassen og balkongen.