Nyheter
Belysning

Raske leveranser

Alltid prisgaranti

Åpent kjøp i 30 dager

Den internasjonale kvinnedagen

8. mars er den internasjonale kvinnedagen og vi feirer dette ved å hylle seks kvinnelige designere – Christine Schwarzer, Clara von Zweigbergk, Danielle Siggerud, Greta Grossman, Inga Sempé og Patricia Urquiola. Alle seks har laget innovative og inspirerende design for merker som Audo Copenhagen, FLOS, HAY, GUBI, Louis Poulsen og Swedese.

Christine Schwarzer (1970-)

Christine Schwarzer er en dansk designer fra København. Hun er utdannet ved Kunstakademiets Designskole i København og The University of Art and Design i Helsinki og ble uteksaminert i 1999. Etter endt utdanning startet Schwarzer sitt eget designstudio og har siden designet møbler for merker som Swedese og Blå Station. For Swedese har hun designet bordserien Flower, som har blitt en populær moderne klassiker de siste årene.

Clara von Zweigbergk (1970-)

Clara von Zweigbergk er en svensk designer fra Stockholm. Hun er utdannet ved Beckmans School of Design i Stockholm og Art Center College of Design i California. Etter endt utdanning startet von Zweigbergk flere designstudioer og jobbet som grafisk designer for det italienske designbyrået Lissoni & Partners i Milano. Siden 2010 har hun samarbeidet med kjente merker som HAY, Louis Poulsen og Røros Tweed og har designet blant annet lampeserien Cirque, brettspillserien PLAY og pledden MOON.

Danielle Siggerud (1989-)

Danielle Siggerud er en norsk arkitekt med base i København. Hun er utdannet ved Kunstakademiets Arkitektskole i København og startet eget arkitektstudio i 2016. Siggerud jobber hovedsakelig som arkitekt, men har gjennom årene designet flere møbler, blant annet den populære Androgyne bordserien for danske Audo Copenhagen. Til å begynne med var bordet kun en del av interiørdesignen i Audo Copenhagens utstillingsrom, men interessen for Siggeruds design var så stor at Audo Copenhagen inkluderte Androgyne i sitt møbelsortiment.

Greta M. Grossman (1906-1999)

Greta Magnusson Grossman var en svensk designer fra Helsingborg. Hun studerte ved Konstfack i Stockholm, og i 1933 ble hun den første kvinnen som vant en møbelpris fra Svenska slöjdföreningen. Samme år startet hun designselskapet Studio i Stockholm, hvor hun designet møbler og interiørdetaljer. I 1940 flyttet hun sammen med mannen sin, jazzmusikeren Billy Grossman, til USA og åpnet sin egen butikk på Rhodeo Drive i California, hvor hun designet og solgte møbler, lamper, interiørdetaljer. Hun var også en suksessfull arkitekt og tegnet flere hus i USA samt en villa i Sverige – Villa Sundin i Hudiksvall. Grossman fant sin store suksess i USA og det var der hun designet Grasshopper-lampen, som ble hennes mest kjente design. Grasshopper ble lansert i 1947 i USA og solgt i Sverige via lisensproduksjon av lampeprodusenten Bergboms i Malmö. I dag selges to lampeserier av Grossman - Grasshopper og Cobra - som nye produkter av danske GUBI.

Inga Sempé (1968-)

Inga Sempé er en fransk designer fra Paris. Hun ble uteksaminert fra Ecole Nationale Superieure de Création Industrielle (ENSCI) i Paris i 1993 og var stipendiat ved det prestisjetunge designakademiet Villa Medici: Académie de France á Roma mellom 2000 og 2001. I 2001 startet hun sitt eget designstudio og har siden vunnet en rekke priser for sitt lette og lekne design. Noen av Sempés mest kjente design er lampeserien Matin, sofaserien Pandarine og masse lekne tilbehør til danske HAY.

Patricia Urquiola (1961-)

Patricia Urquiola er en spansk arkitekt og designer fra Oviedo i Nord-Spania. Hun studerte ved Universidad Politécnica de Madrid og ble uteksaminert fra Politecnico di Milano med den ikoniske designeren Achille Castiglion som mentor. I 2001 startet hun sitt eget designstudio sammen med partneren Alberto Zontone og har siden designet lamper, møbler og interiørdetaljer for merker som Kartell, FLOS og Foscarini. Noen av hennes mest kjente design er bordlampene Almendra og Serena for FLOS og Gregg og Cabouche (sammen med Eliana Gerotto) for Foscarini.

Mer inspirasjon

Innredning, Hjemme hos

Personlig og lekent hos @erinterior

Han heter Erik Josefsson, jobber som innreder och hans fingertupp-følelse når det kommer til innredning og trender er virkelig noe utover det vanlige. Ikke bli overrasket om det er Erik som holder i vindmaskinen når andre stikker fingeren i været for å se hvilken vei trendvindene blåser...