Nyheter
Belysning

Raske leveranser

Alltid prisgaranti

Åpent kjøp i 30 dager

Lakkert tre

Lakkerte tremøbler kan være klarlakkert eller fargelakkert. Et kjennetegn ved det lakkerte treet er at det tåler mye fuktighet og krever mindre vedlikehold enn tre som er behandlet med såpe, olje eller voks. Et lakkert kvalitetsmøbel fra Rum21 kan overleve flere generasjoner, hvis du tar riktig vare på det.
Lakkert treVoxet treOljet treSåpebehandlet tre

Råd for vedlikehold av lakkert tre

Klarmalte overflater tørkes med tørr klut, alternativt med såpeoppløsning, i retning av fibrene i treet. Fargelakkerte overflater tørkes av med en fuktig klut uten sterke vaskemidler som kan løse opp pigmenteringen. Merk at selv om malte møbler ofte er holdbare, kan sterke fargestoffer som blåbær og rødvin flekke lyse lakkeringer, så tørk det opp med en gang.

Plastduk på lakkerte møbler bør ha en tekstilbelagt rygg, fordi stoffer fra de forskjellige overflatene kan påvirke hverandre negativt.

Rengjøring av lakkert tre

For riktig rengjøring anbefaler vi miljøvennlige Laminate & Wood Cleaner og laminat- og trerens fra Leather Master Scandinavia, som er et ultimat produkt for alle overflater laget av tre eller laminat. Bruk en myk klut til å rengjøre lakkerte møbler. Lakkerte møbler bør også poleres med poleringsmiddel og klut en gang i året for å opprettholde glansen. Hell aldri poleringsmiddel direkte på møblene, men på pussekluten.

Følg tipsene og rådene ovenfor, så vil dine lakkerte møbler fra Rum21 gå i arv i generasjoner.