Nyheter
Belysning

Raske leveranser

Alltid prisgaranti

Åpent kjøp i 30 dager

Voxet tre

Møbelpleie er en viktig del av å holde møbler fine og gi dem et langt liv. Dette gjelder ikke minst møbler laget av vokset tre. Det levende materialet har blitt verdsatt gjennom tidene, både for sin fleksibilitet og den vakre, organiske karakteren som gjør hvert tremøbel unikt i sitt slag. Her på Rum21 forteller vi deg hvordan du kan ta vare på dine voksede tremøbler på den beste måten, slik at du kan ha glede av dem lenge.
Lakkert treVoxet treOljet treSåpebehandlet tre

Råd for vedlikehold av vokset tre

Siden tre er et organisk materiale, vil det eldes over tid. Det utsettes for lys, væsker, varme og regelmessig slitasje - noe som etterlater avtrykk. Det kan få riper, hovne opp, krympe, visne, få flekker og modnes. Fordelen med bare vokset tre er at materialet har fått en beskyttende film, mens materialet får beholde sin levende karakter. Men det må opprettholdes.

Møbler og detaljer laget av vokset tre skal alltid vedlikeholdes med voks og ikke olje. Olje inneholder løsemidler som får voksen til å oppløses. For best resultat bør du vokse tremøblene dine minst 2-3 ganger i året. Det er fordelaktig å vokse små overflater om gangen, fordi voksen tørker veldig raskt og gjør det vanskelig å polere.

5 tips som forlenger levetiden til voksede tremøbler

En vokset tremøbler kan ha en viss beskyttelse takket være voks. Men det er også flere andre generelle pleietips som forlenger levetiden til vokset tre.

Her lister vi opp de fem beste triksene våre:

  • Rengjør voksede tremøbler med en myk, lett fuktig klut. Eventuelt kan du også bruke en mild såpe. Tørk av etterpå, slik at trefibrene ikke absorberer fuktigheten.
  • Bruk drikkebrikker til kopper og glass. Det reduserer risikoen for stygge flekker. Dette gjelder også varme stekepanner og kjeler.
  • Temperaturendringer påvirker treet. Det er viktig å huske på, enten du plasserer dine voksede tremøbler utendørs eller i et rom der det ofte foregår tung fuktighet og varmeveksling.
  • Sollys bleker treet. Det er noe som lett skjer hvis et vokset tremøbel er i direkte sollys eller hvis bare ett hjørne av møblene gjør det.
  • Vær forsiktig med skarpe og harde gjenstander. Vokset tre er mer skjørt enn lakkert tre. Det betyr at det kan få både riper og skader hvis du er uforsiktig med skarpe eller harde gjenstander.